P

Pasta med citronsauce og asparges.

Nu er vejret så dejligt, så man gider jo ikke rigtigt bruge tiden indendøre. Vi gør i hvert fald ikke. Så vi vælger den absolut nemmeste mulighed, når det kommer til aftensmaden. Det er mest grillerier og så retter man kan bikse sammen på ingen tid, som er på menuen.

Det her er ingen undtagelse. Det er en af dem, hvor størstedelen af tiden, som du bruger på retten, faktisk går med at koge spaghetti. Når alt kommer til alt, så er det her jo bare en pimpet carbonara. Jeg kunne godt forestille mig at nogle mennesker ikke var bange for at kalde den et carbonara, men der må jeg sige nej. Selve fremgangsmåden er den samme næsten. Det er bare en masse ting i, som ikke skal i en carbonara. Men det er en dejlig sommerpasta med asparges og citron, det må man ikke tage fra den.

Vi fik en lille grøn salat til og så var det et måltid. Jeg bruger altid tørret pasta, så der beregner jeg cirka 250g til vores lille familie på far, mor og en på 2,5 år. Han kan virkeligt godt lide spaghetti, så der vil han nemlig spise mere end normalt.

Det er lige ud af landevejen, men det er vigtigt at du laver den lige som den skal spises, da den eller godt kan blive kedelig og den tåler ikke opvarmning. Det er også vigtigt, at du ikke varmer for meget på den, når først ostenblandingen har mødt pastaen, for så kan massen koagulere og dermed ende op som citronrøræg. Det er ikke så lækkert som det lyder.

Her er der med til 2,5 personer – eller bare to meget sultne og du kan jo nemt bare doble den op.


Pasta med citronsauce og asparges.
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
 
Giver: 3 portioner
Ingredienser
  • 250g tørret spaghetti
  • 125g bacon i tern
  • 250g grønne asparges
  • 100g ærter
  • 1 citron
  • 2 æg,
  • 1 æggeblomme
  • 75g parmesan
  • 1 tsk finthakket citrontimian
  • stødt sort peber
Sådan gør du
  1. Pastaen koges aldente - Gem cirka 2 dl kogevand
  2. Bacon steges halvsprødt i en smule olivenolie. Tilsæt asparges og ærter. Varm det godt igennem.
  3. Riv skal og pres saften af en citron. Rør sammen med revet parmesan, æg og æggeblomme. Krydr med peber og finthakket (citron)timian.
  4. Kom spaghettien ned til bacon og grøntsager. Tilsæt cirka 1 dl kogevand. Bring blandingen op og koge.
  5. Tag den af varmen. Under omrøring kommes ægge/parmesanblandingen ved. Bliv ved med at røre rundt til osten er smeltet og har coatet pastaen med en cremet sauce.
  6. Smag til med stødt peber og eventuelt en smule salt. Men vær opmærksom på at både ost og bacon er salt.
  7. Server med det samme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.