Hovedret/ Hverdagshelt/ Pasta og Ris/ Selvgjort er velgjort

Pasta Kålbonara

1. februar 2016

Jeg kan godt lide bare lave noget mad – og så se hvad det ender op med. Og det er denne ret egentlig et godt eksempel på. Åben køleskabet. Hvad har vi? Hvad kan vi? Og det blev så det her. En pasta med grønkål, lavet på samme enkle måde, som man laver en normal carbonara. Bare i en meget vegatarisk version. Og for at gøre det endnu mere crazy, så er der faktisk også fuldkornspasta i. Jeg er faktisk meget enig med mig selv om, at fuldkornspasta er noget fanden har skabt. Sammen med fuldkornsris. Og hvad man ellers kan få i lidt for sunde versioner med fuldkorn. Men Il Fornaio har lavet en linguini med bare 50% fuldkorn, 50% normal dejlig hvede. Og det bedste er, at man ikke rigtigt lægger mærke til at det er fuldkorn.

Faktisk valgte jeg den lidt sundere pastaversion til denne ret, da jeg lavede den, efter Karen havde fået veer. Jeg tænkte at sådan en pastaret med godt med fedme og kulhydrater til sådan en fødsel. Det skulle så vise sig, at hun ikke rigtigt kunne spise noget. Men så var jeg i hvert fald rustet til en fødsel.

Det her er altså nemt, så du kan også supplere op med fx nogle svampe, hvis den skal holdes vegetarisk. Og ja, så er processen den samme, som hvis man laver en rigtig carbonara – Der skal der bare lige noget stegt pancetta eller guanciale i også.

Pasta Kålbonara

Pasta Kålbonara

Author: Thomas

Ingredients

  • 200-250 g pasta
  • 150 g grønkål
  • 100 g parmesan
  • 2 små æg og en ekstra æggeblomme
  • Salt og peber

Instructions

  • Bring pasta vandet i kog og salt det godt. Kom pastaen i. Kog indtil to minutter fra al dente. Her kommes nemlig den nippede grønkål her. Kog de sidste to minutter. Sigt vandet fra, men gem et par deciliter af kogevandet.
  • Riv parmesanen og rør sammen med æg og æggeblommer. Giv et godt skud sort peber.
  • Kom pasta og kål tilbage i gryden sammen med en deciliter af kogevandet. Lad det hurtigt komme op og koge. Sluk for varmen men behold på blusset. Rør oste/parmesan blandingen i. Rør godt rundt. Er den lidt tør, så giv lidt mere pastavand. Retten er færdig når osten er smeltet og har coatet pastaen. Smag eventuelt til med en smule salt.
  • Riv generøse mængder parmesan på toppen.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.