Hovedret/ Hverdagshelt/ Pasta og Ris/ Selvgjort er velgjort

Pasta alla puttanesca

7. september 2012

En næsten vegetarisk ret igen! NU må det stoppe. Her er der tale om en ret, som med meget få ingredienser giver en kæmpe smag og fylde. Det er redningen, når du kommer sent hjem fra arbejde, eller blot ikke orker at handle ind. I hvert fald er næsten alle ingredienser noget jeg så godt som altid har på lager. Det tidsmæssige aspekt i retten er også et plus.

Hvad skal du bruge? (2 personer)

  • Pasta alla puttanesca200g god pasta
  • Olivenolie til stegning
  • 3 fed hvidløg – hakket nogenlunde fint.
  • 2 spiseskefulde kapers
  • 4 ansjosfileter
  • Tørret chili – her i flager.
  • Skallen af en halv citron
  • 2 håndfulde sorte oliven.
  • En brik eller dåse hakkede tomater.
  • Persille.

Pasta alla puttanescaHvad gjorde jeg?

Hvidløg og chili blev svitset på panden. Efter et minuts tid blev oliven, kapers, citronskal, ansjosfileterne tilsat. Det hele havde forinden fået en tur med hakkejernet – udover mine oliven. Nogle finthakkede persillestængler fik lov til at stege med.

Pasta alla puttanescaDen hakkede tomat blev tilsat efter et par minutters stegning. Og det hele fik lov til at simre i cirka 15 minutter, mens jeg kogte pastaen.

Før jeg blandede pasta og sauce, rørte jeg det sidste persille i og smagte til med salt og peber. Man skal dog være lidt varsom med salten, da ansjoserne afgiver en del saltet smag.

Blande blande blande. Jeg lod det stå et par minutter for at sætte sig.

Pasta alla puttanescaJeg har det sådan at pasta skal serveres i fad, så dette blev også tilfældet her til aften. På toppen rev jeg en smule pecorino, gav lidt olie og friskkværnet peber.

Igen under en halv time på aftensmaden.

 

Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca

 

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    foodfanatic
    11. september 2012 at 1:48

    Kære Thomas
    Skøn, skøn ret. Den er vist nødt til at blive lavet herhjemme en af dagene. Tak fordi du mindede mig om den 🙂
    Kh Nadia

  • Reply
    Pernille Agnethe
    14. december 2012 at 20:41

    Hejsa.

    Hvis man nu absolut ikke bryder sig om oliven, så kan de vel sagtens udelades uden det gør den store forskel, ikke? 🙂

    Mvh. Pernille

    • Reply
      Thomas
      15. december 2012 at 12:17

      Det tror jeg helt sikkert at du kan. Man kan jo altid teste sig lidt frem.
      /Thomas

  • Reply
    Pasta med tomat, oliven og parmaskinke - Hverdagsvinder - Madet Mere
    13. november 2016 at 20:16

    […] gjort denne ret værre eller bedre. Det er jo lidt en kombination af to pastaretter (amatriciana og puttanesca) Dog valgte jeg i sidste øjeblik at undlade at bruge kapers. Jeg bruger altid tørret pasta […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.