Bagværk/ Kager/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter/ Ting til kaffen

Pæretærte med frangipane

16. november 2015

Nu er der jo egentlig ikke det store revolutionerende i at lave en tærte med pære. Det er faktisk er tærterne ofte noget jeg tyer til, hvis der skal kage på bordet. De bliver ofte lavet bare med frugt, nogle gange med creme og marengs. Det er faktisk temmeligt blandet. Nogle gange har jeg også lavet dem med mazarinfyld. Og den her minder også lidt om det, der hedder det bare frangipane. Det er jo en masse af mandel, sukker, smør, æg og vanilje. Næsten lige dele af det hele.

Grunden til at der skulle tærte på bloggen var at der er flyttet en ny gæst ind i køkkenet. Ja, Gertrud Sand var ikke den eneste som ønskede sig en foodprocessor til jul. Og hos os faldt julen bare lidt tidligere end normalt. Det mangler jo også bare, når butikkerne allerede begynder at pynte op til jul allerede i oktober. Det er lige tidligt nok, ik? Jeg arbejder lige lidt på at blive bedre venner med den nye logerende. Det går allerede godt. Vi har sammen snittet grønt, ost, lavet mørdej og juicet frugt. Ja, vi skal nok blive gode venner. Og I skal nok komme til at høre mere om den.

Tærten her er lavet i en 18cm tærteform. Men opskriften passer til en på tærteform på cirka 25ish centimeter. Jeg skulle nemlig også bruge lidt mørdej til et andet projekt. Skulle du have formeget mørdej, så kan denne også sagtens fryses og bruges senere. Ellers holder den også også godt på køl.Pæretærte med frangipane

Pæretærte med frangipane
 
Forfatter:
Ingredienser
Mørdej
  • 250g mel
  • 125g smør
  • 60g flørmelis
  • 1 æg
Frangipane
  • 80g mandler
  • 80g sukker
  • 80g smør
  • 1 æg
  • 1 vaniljestang
Herudover
  • 2-3 pærer - Gerne faste.
  • 1-2 spsk flormelis
Sådan gør du
Mørdej
  1. Smuldr smørret ind i melet - Eller kør det sammen på din foodprocessor. Arbejd flormelis ind i massen. Saml til sidst dejen med ægget. Sørg for ikke at ælte dejen for meget, da det kan gøre dejen sej. Den skal blot samles. Film dejen og læg den på køl i en time.
  2. Tag dejen fra køl og rul den tyndt. Kom den i en smurt tærteform.
Frangipane
  1. Kør mandlerne helt fint i en blender eller foodprocessor - så det er et fint mandelmel. Alternativt kan dette også erstattes med færdigt mandelmel. Mandlerne skal ikke smuttes. I mandelmelet kommes kornene fra vaniljestangen, sukker, smør og æg. Kør til det er en ensartet masse.
  2. Kom din frangipane i tærten.
Færdig
  1. Skær pæren i kvarte. Fjern kernehuset og skær i tynde skiver. Læg dem i tærten. Strø flormelis over.
  2. Bag tærten cirka 35 minutter ved 180 grader - Eller indtil din frangipane har taget farve og pærerne er møre.
Pæretærte med frangipane

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Bedøm denne opskrift:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.