Hovedret/ Hverdagshelt/ Pasta og Ris/ Selvgjort er velgjort

Orecchiette med tomat, courgette og karl johan’er.

25. juli 2014

Der køres videre i de vegetariske baner herhjemme. Jeg må da indrømme, at jeg godt kan savne bare en lille smule kød – Men på den anden side, man kan også lave mange ting, som faktisk kan snyde en selv til næsten at tro, at man får kød. Svampe er rigtigt gode til det.

Egentligt havde jeg planlagt en fyldig salat med min hjemmelavede tahin, grillet blomkål, små grillede courgetter og friske tomater. Det skulle egentlig bare være til en person, så jeg havde købt lidt småt ind af gode ting og sager i Omegn i Torvehallerne. Da det pludseligt ikke bare var til en og salat, måtte jeg supplere op med nogle flere tomater. Det var stadig ikke nok, så jeg måtte i gemmerne, hvor jeg havde nogle tørrede karl johan svampe. Jeg har altid et lille stash af ting, som kan blive til en aftensmad i snævre tider. Tørrede svampe, tomater, kikærter og forskellige bønner på dåse. Så kan man altid mixe et eller andet sammen. Der er selvfølgeligt også altid forskellige slags pasta, ris og lignende. Jeg greb fat i nogle orecchiette.

Du kan sagtens erstatte svampene med lige dem, som du har på lager. Og en ordentlig klods bacon giver nu også sådan en dejlig smag af kød og røg. Men det passer ikke så sulans godt til ugens dogme.
Orecchiette med tomat, courgette og karl johan'er.

Hvad skal du bruge? (cirka 2 personer)

  • 350-400g pasta
  • 300g tomater
  • 50g tørret karl johan svampe
  • 2 fed hvidløg
  • 3-5 mini courgette eller en halv normal størrelse.
  • timian, salt og peber
  • Lidt frisk mozzarella eller parmesan til toppen – Hvis du lige har.

Orecchiette med tomat, courgette og karl johan'er.

Start med at hælde kogende vand over dine tørrede svampe. Det er det, som tager længst tid. Så hurtigt går det faktisk. Lad dem trække i 20 minutters tid. Sæt vand til pasta over og koge.Orecchiette med tomat, courgette og karl johan'er.

Kom fintsnittede hvidløg på panden sammen med olie. Ret hurtigt efter skal svampe og tynde skiver af courgette på. Lad dem stege cirka 5 minutter. Herefter kommer du kvarte tomater, timian og en deciliter af vandet på fra svampene. Tomaterne skal ikke koge ud. Suppler gerne op med en smule af pastavandet, en dl cirka. Da det er med til at jævne retten grundet den store mængde stivelse fra pastaen. Smag til med salt og peber. Bland pastaen i og lad den samle sig et par minutter.Orecchiette med tomat, courgette og karl johan'er.Orecchiette med tomat, courgette og karl johan'er.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.