Grill/ Hovedret/ Ko/ Selvgjort er velgjort

Oksespyd med tahin-marinade og kejserhatte – Restemad over gennemsnit.

25. august 2016

Det er mega nemt at planlægge en ret, købe ind til den og så lave den lækker. Det kan være lidt sværere når du står med det der ligner 200g nyretapper, et selvmordstruende radicchio, et par letovermodne hjemmedyrkede tomater og så videre. Det er jo lidt virkeligheden ret ofte herhjemme. Den kære klidmoster kalder det at restehviske, jeg tror ikke rigtigt jeg har noget godt ord for det – desværre. Men her kommer der i hvert fald en sagte tale fra mig.

“Jamen det er da også nemt nok, når man har så meget ragelse”. Ja, lige den her var nemmere end de fleste. Det var resterne fra to dages fotoshoot. Så har man altid en masse ekstra skrammel. Så er disciplinen lige så meget at komme igennem så meget så meget som muligt. Det eneste jeg tilføjede var et granatæble og noget sumak. Og begge dele er vel noget, hvis man virkeligt strækker sig, godt kan undvære.

PS. Ja, radicchio får en flot brun farve når det grilles. Det gjorde ikke rigtigt noget for smagen her, da de fik så kort tid. Så undlad det. Det kan ikke betale sig.

PPS. Normalt bruger man bulgur til tabouleh, men jeg havde de her kæmpe couscous, så dem brugte jeg. Du kan selvfølgelig også bare bruge helt normalt couscous eller bulgur.
Oksespyd med tahin-marinade og kejserhatte - Restemad over gennemsnit.Oksespyd med tahin-marinade og kejserhatte - Restemad over gennemsnit.Oksespyd med tahin-marinade og kejserhatte - Restemad over gennemsnit.Oksespyd med tahin-marinade og kejserhatte - Restemad over gennemsnit.

Oksespyd med tahin-marinade og kejserhatte

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Spyd

  • 200-250 g skært oksekød i tern her nyretapper
  • 20 ish små kejserhatte eller færre større, skåret til
  • 2 spsk tahin
  • 1,5 tsk sriracha
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • Salt og peber

Radicchio / appelsinsalat

  • 1 radicchio
  • 2 appelsiner
  • 1 rødløg
  • 2 spsk pistacier - usaltede
  • 1 granatæble
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk tørrede rosenblade
  • salt peber og sumak

Tabouleh'ish

  • 150 g couscous
  • 1 rødløg
  • 2 to mater
  • 0,25 agurk
  • 1 rød chili
  • 1,5 spsk finthakket dild
  • 1,5 spsk finthakket bredbladet persille
  • 1 citron
  • 50 g cashewnødder

Sådan gør du

Spyd

  • Sæt kød og kejserhatte på pind.
  • Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Pensel over spydene. Lad dem trække.
  • Grill 3 minutter penge på hver side - afhængig af hvor varm din grill kan blive. Den skal bare have fuld skrue.
  • Drys evt lidt sesam over.

Radicchio / appelsinsalat

  • Fordel radicchioen på et fad. Herpå fine skiver rødløg
  • Kom fileter af appelsin på. Gem saften fra appelsinen til at køre over salaten.
  • Herpå granatæble, pistacier og rosenblade.
  • Slut af med appelsinsaften, salt, peber, olivenolie og sumak - det skal på lige før servering.

Tabouleh'ish.

  • Kog couscous - følg opskriften på pakken.
  • Vend godt med olivenolie i den drænede couscous.
  • Vend tern af tomat, agurk, løg og cashewnødder i. Det samme med finthakket chili, dild og persille.
  • "Dress" med citronsaft, salt og peber - måske også lidt mere olivenolie.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Oksespyd med tahin-marinade og kejserhatte - Restemad over gennemsnit.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.