Hovedret/ Ko/ Selvgjort er velgjort/ Slowfood

Oksekødstagine med couscous – Perfekt til kolde dage.

28. marts 2018

Efter et par uger hvor det meste af fokus har været på at få arbejdet klaret, er det endeligt blevet tid til lidt afslapning. Det er jo nogle gange godt med et par helligdage til at få en ned i gear. Vi har simpelthen taget en uges ferie, som skal dedikeres til den lille familie. Det er jo også nemt at få mange dage fri, når de fleste af dem er “gratis”. I hvert fald for Karens vedkommende. Jeg er jo min egen chef, så det kan også være lidt sværere at koble fra på samme måde. Det er jo reelt set bare mig selv det går ud over, hvis arbejdet ikke bliver klaret.

Der har i år været lidt mere travlt en forrige år og det må man jo ikke klage over som selvstændig, men jeg er bare vant til at der er et par dage, som jeg kan bruge på det ikke så nødvendige i ny og næ, men det kommer vel senere på året. Vi står overfor nogle ret store investeringer i form af ny ladcykel til firmaet, da jeg har formået at slide den anden ihjel på to år. Og så et nyt køkken med dertilhørende gulv, gulvvarme og hårde hvidevarer. Det er for at sige det pænt “lidt af en omgang”. Vi vidste det allerede inden vi flyttede ind, at det ville komme, så vi var beredt. Men det er jo noget lidt andet, når det står oppe i snotten på en. Vi er som en flok billedkunstlærere på afveje godt igang med at tegne køkken, regne og vurdere, hvad der need to have og hvad der er nice to have. Det er sværere end man lige regner med og køkkenet er jo ikke lige noget man skifter ud efter for godt befindende. Du må endeligt gerne komme med alle de gode tricks nedenfor. Og eventuelt skrive hvis du går og bakser med det samme. Jeg har lidt en plan om at tage bloggen med i det, så man kan lave en guide til hvad der kan være at tænke over, inden man kaster sig ud i nyt køkken. Og det fra den fornuftige, prisbevidste jyde, som er meget i køkkenet, men har behov for at prioritere (på grund af prisen).

Tilbage til det der reelt skete i køkkenet. En tagine med oksekød. Det er for mig sådan en løssluppen ret, hvor jeg egentlig bare kan gakke løs og samtidig også få brugt en masse rester. Den er ret god til at få brugt de der rester af tørrede frugter, som er blevet for tørre. Kødet må gerne være af den kvalitet, hvor smagen er stor men det tager lidt tid før det er mørt, for så kan smagene vokse sammen i gryden. Denne portion er lavet i sommerhuset, så den er lavet forholdsvist simpelt. Derhjemme kan jeg sagtens finde på at gøre den mere detaljere med måske en syltet citron, chilier og flere krydderier. Måske kunne jeg også gøre couscousen endnu sjovere med nødder og frugter. Men hey, nu var det altså lige det, som køleskabet bød på.

Her er der mad til 4 personer, hvilket jo også kan strækkes lidt længere med mere grønt eller et par dåser kikærter.


Oksekødstagine med couscous - Perfekt til kolde dage.
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
 
Giver: 4-6 portioner
Ingredienser
Tagine
  • 800g oksebov
  • 3 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 fennikel
  • 1 dåse cherrytomater
  • 8dl kalvefond (eller lignende)
  • 1 rød chili
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk paprika
  • 1,5 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 150g tørrede figner
Couscous
  • 250g couscous
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 rød peber
  • 10 cherrytomater
  • 3 forårsløg
  • 2 håndfulde hakkede urter (lige dele persille, koriander og mynte).
  • 1 citron
Herudover
  • Yoghurt
  • frisk koriander
Sådan gør du
  1. Kødet skæres i grove stykker og brunes grundigt i olie
  2. Tlsæt små både af løg, finthakket hvidløg, chili og fennikel skæret i strimler. Steg til det er faldet en smule sammen.
  3. Tilsæt krydderierne og steg til de begynder at dufte. Så kommers halverede figner, fond og tomat på. De våde varer gør også at krydderierne ikke når at brænde på.
  4. Lad det simre forsigtigt i cirka 1,5-2 timer under låg. Sørg for at ikke koger tørt.
  5. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Couscous
  1. Kom couscousen i en skål og vend det med salt og olie.
  2. Hæld kogende vand over. Så det dækker og står cirka en cm over. Du skal bruge cirka dobbelt mængde vand til couscous. Så hvis du bruger 1 kop couscous, bruger du to kopper vand.
  3. Film og lad det trække 10 minutter.
  4. Rør godt rundt i det og vend finthakket peberfrugt, cherrytomatet, forårsløg og urter i.
  5. Smag til med salt, peber og citronsaft. Eventuelt lidt nødder og tørrede frugter, hvis du har.
  6. Server de to ting sammen med en smule yoghurt og koriander på toppen.
krydd

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Bedøm denne opskrift:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.