Hovedret/ Ko/ Selvgjort er velgjort/ Slowfood

Oksehaleragout – langtidssimret kærlighed.

19. november 2015

Helt ærligt, så er jeg faktisk ret meget i mit es lige nu. Nu er vi godt på vej til vinter og det er helt legalt at bruge en halv dag på at simre aftensmaden. Den eneste ulempe er jo bare at det naturlige lys forsvinder før man rent faktisk får tændt op i gryderne. Men når man tænker på resultatet her, så kan man godt leve med at være lidt små vinterdeprimeret. For det stopper jo alligevel når du får denne omgang på gaflen. Åh gud, hvor jeg elsker simremad.

Jeg har gået længe og luret på en gang oksehaler. Det er en af de udskæringer som rigtigt tager tid. Jo mere kødet er i bevægelse, desto længere tid skal det have. Så jeg endte med at give disse flueklappere 4,5-5 timer. Og det var jo helt perfekt, da mandagen bød på en hjemmearbejdsdag, hvor jeg kunne hygge mig med at duften fra halerne bredte sig i lejligheden.

Vi fik pasta til, men retten kunne selvfølgelig også være gået til en gang grov mos eller en fuldfed polenta. Når du først har kastet dig ud i sådan en pragtpræstation af en ret, så er der virkeligt ikke nogen grund til at holde igen med kulhydraterne og fedtet. Jeg plukkede kødet af benene, men du kunne også have serveret dem hele. Af halvanden kilo kohale var der mad til 5 portioner mad, Og det selvom en del var ben, men når maden er så itens, så strækker den lidt længere.
Oksehaleragout - langtidssimret kærlighed.

Oksehaleragout - 5 timers kærlighed.

Author: Thomas

Ingredients

  • 1,5 kg oksehaler
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 små gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 4 dl hvidvin
  • 3 dl kalvefond
  • 2 dåser tomater jeg brugte cherrytomater på dåse
  • 5-7 kviste frisk oregano kan erstattes af fx timian eller tørret oregano
  • 4 laurbærblade
  • Salt og peber

Herudover

  • 4-500 g pasta
  • Parmesan til toppen

Instructions

  • I en stor støbejernsgryde eller lignende brunes oksehalerne af i olie. Sørg for at brune dem grundigt af. Tag dem op af gryden.
  • Sauter finthakkede løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg. Når løgene er gennemsigtige kommes kødet tilbage. Vinen kommes på sammen med tomater og fonden. Kom laurbær, oregano og peber ved. Når det er opppe og koge skrues der ned, så det blot står og små putrer under låg. Lad den hygge sig til at kødet nærmest falder fra benene. Forvent at der går i omegnen af 3-4 timer.
  • Tag benene op af gryden. Pil kødet af og kom tilbage i gryden. Hvis saucen stadig er lidt tynd, kan den koges en smule mere ind. Smag først nu til med salt.
  • Server med pasta og RIGELIGT parmesan.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Oksehaleragout - langtidssimret kærlighed.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Claudia
    29. november 2015 at 13:10

    Hej Thomas

    Jeg eeeelsker simreretter, og havde egentlig tænkt mig at give mig i kast med denne – jeg har aldrig prøvet oksehaler før, men det ser rigtig lækkert ud!
    Jeg har dog ikke haft held med at finde oksehaler nogle steder, hvor køber du dem henne? Og hvis jeg ikke kan skaffe dem, findes der så et alternativ til haler som man kan bruge?

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.