Østers Nuggets – dybtstegt østers med godter.

THOMAS ALCAYAGA

Velkommen til Madet Mere.

Målet er, at du her kan finde et lille kulinarisk og hedonistisk fristed på det store internet, hvor du kan dvæle ved en kage, savle over gluten og nyde velstegt kød. Der er meget få dogmer, men målet er at holde det hele lidt i øjenhøjde.

Thomas

Nyhedsbrev

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

Jeg tror at mange kan have det svært med østers primært på grund af to ting. Det første er uvidenhed. Det er så ufatteligt nemt at pege på østers som noget med ikke kan lide. Nuvel, det har jeg jo faktisk også gjort ret længe. Det er ret forskelligt fra meget af det andet vi spiser. Og så er der konsistensen. Jeg har ikke hørt mange sige, at de ikke kan lide smagen. Det er konsistensen som er udfordringen. Om man så ikke bemærker smagen, da man har travlt med kløjs i østers ved jeg ikke. Men jeg vil sige, at til konsistensudfordrede kan det være rigtigt godt enten at vælge at tilberede østersen eller så i hvert fald tilføje en gang knas til den. Jeg tror det er lidt afvæbnende, at der er noget som knaser. Og det skal jo selvfølgelig ikke være skallerne. Er du i tvivl om hvordan du åbner østers, så er hjælpen lige her.

Denne henvender sig så til den første af måderne til at afvæbne skeptikerne. Udfordringen ved denne er, at de smager rigtigt godt, er nemt spiste og hvis man ikke selv har samlet østersen, så kan det blive en bekostelig affære. En eller to er i hvert fald for lidt. Det er en ret hurtigt måde at tilberede dem op, og det er også ret vigtigt at de ikke får for meget, for så er det en anden slags konsistens, som bliver udfordringen. Der er meget væske i, så hvis de bliver stegt til døde, så fordamper den og du har lidt tyggegummi tilbage i dine østers nuggets.

For at det generelt skal blive en fornøjelig affære at spise noget som helst der er dybtstegt, så skal der noget syre til. Uden syren bliver det bare en overvældende gang snask i munden, syren renser ud. Hvorfor tror du at pommes frites og remoulade passer så godt sammen? I denne omgang serverede jeg så de fritterede østers med en lille dup mayonnaise, lidt syltede løg og skovsyre. Som prikken over i’et toppede jeg med lidt hemmeligt grønt pulver, som gav det sidste touch. Ok, det er ikke hemmeligt længere, men det var en blanding af eddikepulver og tørret estragon. Eddikepulveret køber man færdig og så lægger man blot et bund estragon i ovnen ved 100 grader indtil det er tørret helt ind. Blend det tørrede estragon med 1 spsk eddikepulver. Det er noget nær det bedste du kan gøre for dine dybtstegte sager. Folk undervurderer kraftigt hvor godt estragon smager sammen med fisk og skaldyr. Pak pulveret lufttæt og så holder det sig rigtigt længe i skabet.

Jeg har set folk som lavede noget så komplicerede deje til at dybstege i. Jeg kører den helt enkle. Hvedemel og øl. Cirka lige dele, men det skal være som en ret tyk pandekagedej. Et lille trick jeg altid bruger, er først at vende østers (eller hvad der nu skal steges) i melet, lægge dem til side og så lave dejen af samme mel. Udover at lave østers nuggets i dejen, så virker den også rigtigt godt til fish and chips.

Disse østers var til overs fra vores event i torvehallerne, hvor vi sammen med Hav prøvede at samle penge ind til Plastic Change. Her havde Venø Seafood sponseret disse lækre østers. Det er lidt ekstravagant at fritere limfjordsøsters. Men disse var i overskud, så de kunne bruges her. Normalt ville jeg nok bruge en gigas/stillehavsøsters i stedet. Det er de aflange, som er billigere.

østers nuggets

Østers Nuggets - dybtstegt østers med godter.
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
 
Giver: 12 stk
Ingredienser
  • 12 østers. Åbnet og fjernet fra skallen
  • 1,5dl hvedemel
  • 1,5dl øl
  • salt og peber
  • Olie til dybstegning
  • 1,5dl syltelage (0,5dl eddike, 0,5dl, 0,5dl sukker)
  • 1 stjerneanis
  • 5 peberkorn
  • 1 rødløg
  • 1dl mayonnaise
  • 1 bund estragon
  • 1 spsk eddikepulver
  • Rød skovsyre
Sådan gør du
Garni
  1. Bring ingredienserne til syltelagen i kog. Kom 1 stjerneanis og 5 peberkorn i.
  2. Skær løget i tynde både og kom i den varme lage. Lad det trække minimum en time.
  3. Kom estragonen i ovnen ved 100 grader. Bag til det er helt tørret ind. Åben lågen fra tid til anden så fugten kan komme ud. Blend det tørrede estragon med eddikepulver.
Østers
  1. Åben østersene. Tag dem ud af skallen.
  2. Krydr melet med salt og peber. Vend østers heri, tag dem op.
  3. Kom øl i melet og pisk til der ikke er flere klumper tilbage. Vend østers heri til de er helt dækkede.
  4. Varm olien til 180 grader. Kom østers i og steg til de har fået en lille smule farve.
  5. Tag dem op, læg på fedtsugende papir og drys med salt.
  6. Kom dem tilbage i skallerne. (for syns skyld). Sæt en dut mayonnaise. Top med skovsyre og syltede løg. Drys en smule estragoneddikepulver over.
  7. Server med det samme.

østers nuggets

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: