Selvgjort er velgjort/ Udenfor kategori

Nytårsmenuen i billeder

1. januar 2013

Endeligt er der liv nok i mig igen, til at holde computeren lang tid nok til dette indlæg. Ja, nytåret var en fantastisk aften i det lille hjem på Amager. Vi blev desværre nedskrevet fra 6 til 4 på grund af sygdom. Men herregud, så måtte vi alle bare hygge 150% procent – Og indtage deres del af vinen.

I forhold til hvad jeg tidligere meldte ud angående menuen, så blev der lidt ændringer.

Snack blev til blinis med cremefraiche, rødløg og stenbidderrogn. Der er vel ikke behov for den store introduktion.

Nytårsmenuen i billeder

Første reelle ret var en torsketatar rørt med kapers, trøffel og sennep med rødbede/peberrodscreme til. Den tog virkeligt kegler. Tror det var den som folk var gladest for / mest overrasket over.

Nytårsmenuen i billeder

Grillet jomfruhummerhaler og Skorzonerod. En lille gang bacon-mayo til. Man kan jo aldrig rigtigt gå galt i byen med bacon.

Nytårsmenuen i billeder

Speltotto med røget rådyr, kejserhatte og trøffel. Retten endte med at blive lidt brun i det. Men til gengæld var smagen i top. Lækker cremet. Rådyret var det som virkeligt løftede den.

Nytårsmenuen i billeder

Hovedhovedretten endte med at blive en US Roast, dog med samme tilbehør som tidligere planlagt. Jeg var simpelthen for sent ud til at skaffe nyretapperne, men faktisk gjorde det ikke så meget. Kødet var SMØRMØRT, der var rigeligt og det var faktisk også til fornuftige penge.

Saucen var blot en kombination af 1 dl oksefond (reduceret fra cirka 2 liter boullion). 1 dl vin (reduceret fra en halv flaske). 1 del smør – Ren kærlighed. Smagen var eminent, passede godt til. Den eneste ulempe var at den kunne skæres ud efter 10 minutter. Jeg tager det som et kvalitetstegn.

Nytårsmenuen i billeder

Hvor jeg tidligere havde overvejet en Comte og en blåskimmel til osten, ombestemte jeg mig da jeg stod i torvehallerne. Valget endte på to dejlige oste fra Arla Unika. Til fik vi lidt kvædebrød og nogle syltede hyben.

Nytårsmenuen i billeder

Desserten, ganske enkelte. Lakridsråcreme, syltede pærer fra tidligere på året og et par blåbær. Vi havde på dette tidspunkt fået så meget at spise, at det var svært at klemme mere ned. Så desserten blev ganske lille. Vi havde et også et lille kapløb med tiden, da vi var faretruende tæt på midnat, da vi kom til desserten.

Nytårsmenuen i billeder

Kransekagen til midnat var også hjemmelavet. Da jeg vist er kommet til at arkivere mig gode sprøjtepose, kunne jeg ikke sprøjte dem ud, som først planlagt. De blev sat med ske og blev nogle underligt næsten runde størrelser. Og i forhold til glasuren, så har jeg ingen ambitioner ud i at starte som konditor 😀

Nytårsmenuen i billeder

Der vil komme opskrifter ud senere. Nu satser jeg i første omgang blot på overlevelse 😀

Godt nytår!

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Anders Damm Gastromand
    2. januar 2013 at 15:41

    Ser fantastisk ud!

    Godt nytår! 🙂

  • Reply
    Mine
    17. december 2016 at 14:37

    Hej Thomas 🙂
    Har du en opskrift på desserten ? 🙂 det ser utrolig lækkert ud 🙂

    • Reply
      Thomas
      17. december 2016 at 21:50

      Hej,
      Det er de her pærer http://madetmere.dk/honningsyltede-paerer/, sammen med friske brombær og så en helt almindelig råcreme, hvor der også er lidt lakridspulver i. (Til 4 personer piskes to æggeblommer med 2 spsk sukker, 0,5 vaniljestang og ca 2 tsk lakridspulver til det er luftigt og sukkeret er pisket ud. Fold 2,5 dl pisket fløde i).

  • Reply
    Mine
    21. december 2016 at 18:35

    tak for det 🙂 hvor lang tid havde du givet kødet og til hvilken temp og kernetemp? 🙂

    • Reply
      Thomas
      21. december 2016 at 21:38

      Jeg ved ikke lige hvor lang tid det har fået, men jeg har helt sikkert brunet det af på panden og kommet det i ovnen ved 160 grader indtil kernetemperaturen var 58 grader. Herefter lade den trække i cirka 15 minutter før det skæres.

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.