Grøntsager/ Hovedret/ Ko/ Selvgjort er velgjort/ Sundt

Nudelsalat med kalv og peanutdressing

30. december 2016

Det kommer virkeligt bag på mig, at det overhovedet kan lade sig at gøre, men jeg er faktisk gået kold i julemad. Jeg kan ikke mere. Jeg giver op. Med 4 gange and, 9 gange flæskesteg (i en afart) så er der ved at være fyldt op. De sidste par dage har jeg virkeligt hungret efter end gang salat. Jeg blev også selv lidt overrasket. Det der lige triggede det, var at jeg så Anh Le fra LeLe i morgentv, hvor hun lavede noget nudelværk og så var det bare at finde en måde at blande det sammen.

Faktisk endte det lidt tilfældigt, som så meget andet, med at ende op lige sådan her. Jeg vidste at der skulle noget grønt i skrudten, men selve indpakningen var jeg ret åben overfor. Så da jeg skulle handle ind, stod jeg og kiggede dybt i køledisken. Vi har slået et ret stort brød op i forhold til nytårsmenuen, så jeg skulle bruge kød, som jeg kunne bruge til tatar og så der lidt afpudset kalvemørbrad og råbte på mig. Egentlig går jeg altid efter inderlår, men det her stykke passede ret godt i mængden til lidt aftensmad til os og så også kunne efterlade lidt til tatar på lørdag. Jeg havde et glas peanutbutter på lager, som jeg har lidt svært ved at få brugt, så det blev kongen i retten. Du kan også sagtens bruge denne sauce til en gang sticks eller friske forårsruller. Det grønne var det som kunne opdrives i køleskabet. Du varierer jo bare alt efter hvad du har på lager. Og der er virkeligt ikke nogen grund til at bruge kalvemørbrad – Selvom det er lækkert – Steg en bøf af en art i stedet. Når nu alligevel det bliver skåret i så tynde skiver, så går det meste an.

Nu står den for mit vedkommende på nytårsforberedelser. Vi har slået et kæmpe brød op sammen med Råvarecirkus. 12 retter, brød, fedt og smør. Vi bliver fire og vi satser virkeligt på at få en michelinstjerne efter middagen. Eller nej, men det er første år som småbørnsforældre for vores vedkommende, vi kan stadig godt lide mad, så vi er glade for at kunne fejre det med ligesindede, som også har behov for lidt frirum til at putte kronprinser og ja selvfølgelig også gerne vil lave noget mad.

Hvis dette bliver det sidste indlæg inden nytår, så håber jeg du får et mere end glimrende nytår og dertilhørende hård 1. januar. Pas godt på fingrene og alt det der. Vi ses i det nye år.

I denne opskrift er der mad til 4 personer.
salat-med-peanutdressing-2salat-med-peanutdressing-3salat-med-peanutdressing

Nudelsalat med kalv og peanutdressing

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 350 g kalvekød Her medallioner af cirka 2 cm tykkelse
  • 10 g smør
  • 1 spsk olie
  • Salt og peber

Peanutsauce

  • 2 store spsk peanutbutter
  • 50 g kokosmælk
  • 1,5 spsk limesaft
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk finthakket citrongræs
  • 1 chili
  • Salt og peber

Herudover

  • 125 g risnudler
  • 100 g peanuts
  • 150 g tomater
  • 0,5 agurk
  • 2 mini romainesalater
  • 1 rødløg
  • 150 g bøgehatte kan erstattes af andre svampe

Sådan gør du

Kødet

  • Kødet krydres med salt og peber. Brunes på en rødglødende pande. 1 minut på hver side.
  • Skru ned for varmen og kom smørret ved. Steg i cirka 2 minutter på hver side. Kødet må gerne være medium rare.
  • Tag kødet af panden og lad det trække i 5 minutter før det skæres.
  • På samme pande steges strimler af rødløg og bøgehatte. De skal blot falde sammen. Smag til med salt og peber.

Peanutsauce.

  • Kom peanutbutter og kokosmælk i en kasserolle sammen med limesaft. Giv et hurtigt opkog før sesamolie, fiskesauce, finthakket chili og citrongræs tilsættes. Lad det boble hurtigt. Smag til med salt og peber og eventuelt mere limesaft.
  • Er dressingen blevet for tyk, kan den tyndes en smule med vand.
  • Er den for chunky kan den få en hurtig omgang med en stavblender.

Resten

  • Tilbered risnudlerne efter anvisningerne på pakken. Jeg plejer at lade dem ligge 3-4 minutter i kogende vand. Kom dem i bunden af en skål.
  • Kom herpå salatblade, fintskåret kød, agurk og tomat.
  • Kom også svampe og løg ved. Top med peanutdressing og grofthakkede peanuts.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

salat-med-peanutdressing-1

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.