N

No bake cheesecake med solbær – Og overraskelser.

THOMAS ALCAYAGA

Velkommen til Madet Mere.

Målet er, at du her kan finde et lille kulinarisk og hedonistisk fristed på det store internet, hvor du kan dvæle ved en kage, savle over gluten og nyde velstegt kød. Der er meget få dogmer, men målet er at holde det hele lidt i øjenhøjde.

Thomas

Nyhedsbrev

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

Solbær og chokolade er en af mine favorit kombinationer, når det kommer til kage. Og det er næsten lige meget hvordan kombinationen bruges, så er det noget nær fantastisk. En af favoritterne er en chokolademousse med solbær coulis og kandiserede rødbeder. Den lavede jeg ret meget en overgang. Nu tror jeg, at jeg har fundet mig en ny favorit kombination. Cheesecake og solbær. Det var noget jeg faktisk fik inspirationen af på youtube. Det var godtnok en matcha moussekage, som den flinke asiatiske dame lavede. Og hun talte et sprog jeg helt sikkert ikke forstod. Der stod “matcha moussecake” i bunden og det var faktisk det jeg fik med derfra. Efter at have tygget lidt på hvordan jeg kunne lave noget lignende, hvor der var flere lag blandet sammen, kom jeg i tanke om at man kunne lave en cheesecake. Jeg er ikke så ferm i mousser, så det virkede som en relativt god idé. Jeg undgår helst matcha, så det blev solbær i stedet.

Reelt set sjussede jeg mig frem til opskriften. Jeg har den samme cheesecake creme, som jeg bruger hver gang, så den dannede basen. Så skulle der så være den graduerende del med solbær, som skulle blive mørkere og mørkere. Det var lidt mere tricky. Ikke hvordan man skulle gøre det, mere hvormeget husblas det krævede. Jeg ved at ostecremen passede, men der er der også æggehvider, som er med til at sætte den. Så hvordan er det lige når det bare er frugt. Og det skal blandes sammen. Her manglede der lige et enkelt blad husblas før den sad ordentligt. Måske skulle den også bare have længere tid til at sætte sig. I hvert fald har jeg justeret opskriften, så den passer. Jeg går altid efter så lidt stivende middel som muligt, så den skal bare sætte sig sådan lige til kanten. For man vil virkeligt ikke sidde og tygge i en hoppebold. Jeg er klar over at det andet er lettere, men så vil jeg hellere lave den perfekt gangen efter. Og det er derfor I gerne skulle få en knivskarp kage. Og det er altså nemmere end man lige regner med.

Pynten på kagen er lidt den nærige lille mand som taler. For jeg havde nemlig lavet formeget coulis til kagen. Og i stedet for at gemme det – Læs: aldrig få det brugt. Så valgte jeg at smøre det tyndt ud på en bageplade med siliconemåtte. Tørre/bage det og bruge det som pynt. Oprindelig var planen bare at lave en slags frugtlæder, som man kunne pynte med. Men jeg fandt ud af, at man kan tørre dem helt ud. Lige et hint. Hvis du laver kagen i god tid før den skal spises, så vent med at pynt den med solbærflagerne, da de smelter lidt, når de kommer ned i kagen. Laver du formange kan du gemme dem, ved at pakke dem lufttæt. Alternativt kan du også komme den resterende solbær masse over bunden, som jeg gjorde i denne opskrift med rabarber.

Bunden var tænkt som en oreo kopi. Eller bare den nemmere udgave, hvor du slipper for at skrabe det hvide ud fra oreosne. Så er den også væsentlig billigere.. Reelt set er det en crumble dej med kakao. Den er bagt forholdsvist let, så den heller ikke bliver hård. Jeg havde lidt tilovers, da jeg brugte en ret lille springform. 20cm. Men den passer sikkert perfekt til en 24cm springform. Så slipper du også for at battle med vandets brydningspunkt eller hvad nu det hedder, når du fylder ostemassen i. For den kan lige være i en 20cm form med ret høje kanter. Vælg en form på 24cm.

Kagen tager ikke lang tid at lave, men den kræver en del tid til at sætte sig. Så lav den dagen før du skal bruge den for nemhedens skyld. Det kan også tage lidt tid at få tørret flagerne, hvis du laver dem. Du kan også blot bruge resterende solbærmasse på toppen for sig selv.


No bake cheesecake med solbær - Og overraskelser.
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
 
Giver: 6-8 portioner
Ingredienser
  • Bund:
  • 115g smør
  • 165g mel
  • 35g kakao
  • 50g flormelis
Ostemasse
  • 400g creme cheese
  • 3 spsk flormelis
  • 1 fed vaniljestang
  • 2,5dl fløde
  • 2 æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • 4 blade husblas
Solbærdel
  • 250g frosne solbær
  • 100g sukker
  • 3 blade husblas
Herudover
  • Skovsyre
  • Evt bærpulver. Kunne kun finde blåbær, men det havde samme farve. Bare til pynt og for at udjævne hullerne lidt.
Sådan gør du
Bund
  1. Rør kakao, flormelis og mel sammen. Arbejd smørret ind i dejen og fortsæt indtil du kan samle den let.
  2. Fordel dejen i bunden af en springform. Pres den godt ned.
  3. Bag 10-12 minutter i ovnen ved 200 grader.
  4. Tag den ud og lad den køle en smule.
Solbærdel.
  1. Denne del skal gerne laves lige før du starter på ostedelen.
  2. Læg husblas i blød.
  3. Kom solbær i en kasserolle sammen med 0,5dl vand. Det skal blot dække bunden.
  4. Kog bærrene møre og kom sukker på. Simmer 5 minutter før husblassen tilsættes.
  5. Blend helt glat og returner til gryden. Lad den stå og køle mens du laver ostemassen.
Ostemasse
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand 10 minutter.
  2. Pisk cremecheese med flormelis og vaniljekorn til det bliver en let og glat masse.
  3. Smelt husblassen i en halv deciliter fløde og kom i ostemassen under konstant piskning.
  4. Pisk den resterende fløde og fold den i.
  5. Pisk æggehviderne stive med salt og fold dem i.
  6. Fordel massen i tre skåle. 1 med 100g ostemasse. En med 200g og behold resten i den skål den er.
Samling
  1. I skålen med 100g ostemasse foldes 150g solbærmasse. I sprøjtepose.
  2. I skålen med 200g ostemasse foldes 75g solbærmasse. I sprøjtepose.
  3. Den resterende hvide ostemasse kommes på bunden. Smør lidt op af siderne og kom den lyseste masse ned i midten. Den skulle gerne skubbe den hvide op. Gentag i midten med den mørkeste.
  4. Smør den, så den bliver lige på toppen. Sæt på køl i minimum 6 timer.
  5. I mellemtiden kan du lave flagerne. Smør den resterende coulis ud på en siliconemåtte. Bag ved 135 grader til den er tørret helt ud. Det tager 2-3 timer afhængig af tykkelsen på massen.
  6. Pynt kagen med lidt blåbærpulver (hvis du ikke kan finde solbærpulver). Sæt flagerne i lidt vildt. Top med skovsyre. Tag billeder af kagen.
  7. Nyd den.

 

 

  1. stinna frydkjær liholm says:

    Ville være oplagt med en video af hvordan du får mousserne til at ligge…eller en billedserie… Det er svært lige at få et reelt billede ud fra teksten. Men pæn er den dælme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: