Brød/ Grej/ Grøntsager/ Selvgjort er velgjort

Nemme tomattærter på butterdej.

12. juni 2020

Jeg har været i tvivl om det overhovedet var værd at smide de her tomattærter på bloggen, for når alt kommer til stykket, er opskriften så nem, at den måske ikke rigtigt fortjener sit eget indlæg. Men nu er der også en lidt anden grund til at dele et indlæg med jer, så tænker at det passer meget godt.

Det er jo ved at være sommerferietid, men nok de fleste af os må indse at der ikke bliver nogen smutture til syden i år. Det er lidt øv. Men nu har jeg besluttet at kokkekniven i den anden hånd, så vi tager på ferie alligevel. Men vi må måske bare lige nøjes med en virtuel en af slagsen. Men her må vi så også give alle de virtuelle kram og knus, vi måtte have lyst til. Vi skal på virtuel Tour de France. Det kom til mig for nogle uger siden, at det ville jeg bare helt vildt gerne. Jeg kunne også se, at mange af dem jeg arbejder sammen med her på bloggen og i det rigtige liv, har en ret kraftig relation til Frankrig. Så hvorfor ikke? Så fra første juli går det amok i Frankrig. Der kommer kager, opskrifter og cocktails. Nogle af dem bliver sådan helt regionale, så vi får et kort, så vi kan se hvor de kommer fra. Der er også nogle af de folk, som jeg beundrer meget, som byder ind med deres franske favoritter. Så midt i sådan en lidt døsig sommerdunst, kommer der en masse franske lækkerier, så vi kan drømme os til provence og kølig rosé. Sætte fransk sigøjner jazz på og spise en rørt tatar ala Philosophe. Der er indkøbt rødternede duge og fransk porcelæn. Så nu mangler jeg lige en alpehue og et velplejet overskæg. Gør allerede nu pastisen klar til juli, for det her bliver godt.

Det er faktisk sammen med Rune, som sidder med blandt andet Pillivuyt, at vi udtænkte denne plan. Og det startede egentlig med at jeg gerne ville lave lidt hapsere med alkohol til. Og jeg lavede de her tærter som en lille forsmag til. Og som så meget andet, så greb det om sig. Så man kan på en eller anden måde sige, at det var i samarbejde med ham. Jeg har sat mærket på i toppen, så ingen får ondt bag i. Men mere er der faktisk ikke i det. Udover Pillivuyt med flere selvfølgelig også er franske og repræsenteret senere i juli.

De her tærter indfandt sig faktisk, fordi vi havde en masse forskellige tomater herhjemme. Og så havde jeg også noget butterdej i overskud fra denne tærte. Så fandt de lidt sammen. Egentlig havde jeg lige sådan 1/3 plade butterdej til overs, men i den her opskrift har jeg lige opjusteret den til en hel plade. Det giver mest mening. Jeg synes også det ville være ret lækkert, hvis man efter den er bagt kommer et par silketynde skiver skinke på. Eller erstat tomaterne med tynde skiver courgette og top med feta og mynte. Du kan også kombinere alle de der klassiske grøntsager, som man normalt lige bruger i en ratatouille. Siger det bare. Men den er åben for fortolkning.

Nem tomattærte med butterdej

Thomas
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min

Ingredienser
  

  • 1 plade butterdej
  • 100 g cream cheese med urter (jeg brugte en fra castello)
  • 200-250 g tomater gerne lidt forskellige
  • 1 stk citron
  • 2 spsk olivenolie
  • Frisk basilikum

Sådan gør du
 

  • læg butterdejen på en bageplade. Den skal helst være ret kold, for ellers kan man godt ødelægge lagene når man smørrer osten på. Del den nu, hvis du hellere vil lave flere små.
  • Smør et tyndt lag cream cheese ud over butterdejen. Skær tomater i tynde skiver og fordel over. Fordel lidt olie over og krydr tærten med salt, peber og citronskal.
  • Bag tærten 20 minutter ved 180 grader.
  • Fordel basilikum over (og hvis du er ekstra god ved dig selv, river du også lidt comté over).
  • Nyd med iskold riesling til på terassen.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.