Bagværk/ Frugt/ Kager/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter/ Ting til kaffen

Nem fødselsdagskage med mandelbund, hyldeblomstfløde og bær

7. juli 2015

Igår var det min fødselsdag og det har det jo egentlig været temmeligt mange gange før. Men faktisk er det de sidste år blevet til den samme kage flere gange. Så det må officielt være min fødselsdagskage. I hvert fald indtil jeg finder på noget bedre.

Dog forekommer der hver gang mindre variationer. Bærrene kan jo udskiftet efter årstid og lyst. Den har også haft selskab af brombær, stikkelsbær og kirsebær på et tidspunkt. Men i år blev det bare den her kombination. Det der mest var med til at gøre den en lille smule anderledes var hyldeblomsterne. De er jo lige ved at være på deres sidste nu.

Som du kan læse i opskriften bliver der brugt hyldeblomstpulver. Det var noget jeg fik tilsendt fra Lakridskongen, Johan Bülow, sammen med lidt smagsprøver på sommerversionen af deres lakridser, som sjovt nok er med hyldeblomst. Jeg har så også fundet ud af, at man faktisk ikke kan købe det her pulver. Men frygt ikke, hvis du plukker 2 gode klaser og lægger dem sammen med fløde natten over. Så har de også fået smagen. Men hey Johan, I burde altså få det her pulver i produktion, for det er både brugbart og godt. Er du ikke hyldeblomsttypen, kan du bare undlade eller give den et skud vanilje.Nem fødselsdagskage med mandelbund, hyldeblomstfløde og bær

Nem fødselsdagskage med mandelbund, hyldeblomstfløde og bær

Author: Thomas

Ingredients

mandelbund

  • 6 stk æggehvider
  • 300 gram sukker
  • 400 gram mandler
  • 1 knivspids salt
  • 100 gram mørk chokolade

Hyldeblomstflødeskum

  • 4 fl piskefløde
  • 1,5 spsk flormelis
  • 1,5 tsk hyldeblomstpulver

Herudover

  • 200 gram jordbær
  • 150 gram hindbær
  • 150 gram blåbær

Instructions

  • Pisk æggehviderne stive med salt. Salt er med til gøre det mere stabilt. Jo friskere æggehvider, desto stivere bliver massen også. Når æggehviderne er stive kommes sukkeret i lidt af gangen. Pisk indtil sukkeret er opløst.
  • Mal mandlerne til de er helt fint mel. Brug en foodprocessor eller en minihakker. Vend forsigtigt mandlerne i marengsen. Hak chokoladen groft og kom den ved. Kom massen i en springform og bag cirka 45 minutter ved 180 grader. Lad den herefter køle helt af.
  • Pisk fløden med flormelis og hyldeblomstpulver. Pas på det ikke bliver pisket for meget. Læg det på kagen. Top op med alle de bær du har indenfor rækkevidde.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

18 Comments

  • Reply
    helle olesen
    20. juli 2015 at 14:42

    Jeg lavede den af en halv portion og undlod en trediedel af sukkeret, den smagte lækkert.

    • Reply
      Thomas
      21. juli 2015 at 11:50

      Der bliver også rigtigt meget kage, hvis man laver denne portion. Men vi havde familien på besøg, så går der noget 🙂

      Det er min yndlingskage. I hvert fald en af dem.

      Thomas

  • Reply
    Ellen
    14. oktober 2015 at 12:39

    Ej hvor sjovt. Den bagte min mor til deres sølvbryllup i 1982. Men hun kom halvfrosne/optøede hindbær på og serverede (vist nok – det er mange år siden) med let pisket flødeskum. Kan huske den var ret populær og anderledes den gang. Nu får jeg lyst til at bage den igen.
    God dag til dig og fruen 🙂

  • Reply
    Lykke
    16. februar 2016 at 10:49

    Hvor stor en form brugte du til denne opskrift?

    • Reply
      Thomas
      16. februar 2016 at 15:20

      Hej Lykke,

      Den var sådan 25-26 centimeter.

      Thomas

  • Reply
    søren
    26. marts 2016 at 8:55

    Hej, jeg tænker på at bruge din opskrift og så lægge et 1-2 cm lag af Dr. Oetker KageMousse under flødeskummen/bærene.
    Skal lave 2 kager, så måske en med jordbær mousse og friske bordbær. Og en med chockolade mousse og blåbær på toppen!

  • Reply
    Maria
    29. april 2016 at 20:22

    Hejsa. Den lyder rigtig god.
    Men hvad er hyldeblomstpulver og hvor køber man det ?

    • Reply
      Thomas
      29. april 2016 at 23:58

      Jeg har fundet ud af, at man nok ikke kan købe hyldeblomstpulver – sådan lige. Jeg fik det fra Johan Bulow i forbindelse med deres lancering af en hyldeblomstlakrids. Men som alternativ kan man jo bare droppe hyldeblomsten. Den smager stadig godt. Du kan også vente til det bliver hyldeblomstsæson, lægge fløden sammen med hyldeblomster, så den tager smag. Eller fx tilsætte en lille bitte smule koncentreret hyldeblomstsaft.

  • Reply
    Sandra Jørgensen
    9. maj 2016 at 11:54

    Er kagen mulig at lave dagen før? Eller hvordan bliver konsistensen, hvis den står natten over, når den er bagt? Og kan du anbefale vanilje i stedet for hyldeblomst, såfremt man ikke har pulver? Hvordan bliver kagen med tilsætning af koncentreret hyldeblomstsaft, går det an?

    • Reply
      Thomas
      10. maj 2016 at 22:29

      Hej Sandra,

      Hvis jeg lavede den dagen før, så ville jeg nok vente med at lægge kagen sammen til på selve dagen. Vanilje virker jo alle dage godt. Ift koncentreret hyldeblomstsaft, så ved jeg ikke lige om det virker. Jeg kunne være bange for, at det måske fik det til at skille lidt. Men jeg har ikke nogen erfaring med det. Men nu kommer hyldeblomsterne heldigvis snart, så kan man jo lave den med friske hyldeblomster, som trækker sammen med fløden.

      Thomas

  • Reply
    Kage med æbler og kanel. Nemmere bliver det ikke. - Madet Mere
    12. november 2016 at 23:40

    […] med min mandelbund, som er brugt i alle mulige afskygninger og tærter, så er det her en af de opskrifter, som jeg […]

  • Reply
    Ditte
    26. september 2017 at 17:20

    Den er bare Super lækker og så er den endda nem at lave også min fødselsdagskage nu

  • Reply
    Cecilie
    20. december 2017 at 17:33

    Hejsa!

    Kan man her i vintermånederne bruge hyldeblomstsaft?

    Hilsen
    Cecilie

    • Reply
      Thomas
      21. december 2017 at 23:40

      Det tror jeg godt du kan. Jeg har dog ikke lige prøvet mig frem. Men det skulle altså være muligt.

  • Reply
    Bolette
    9. marts 2018 at 20:44

    Hvor mange mennesker er der ca. til i denne kage?

    Mvh. Bolette

    • Reply
      Thomas
      9. marts 2018 at 23:47

      Det bliver en kage på en diameter på 24-26cm. Så du skal jeg nok regne med at der er 8-10 god stykker i sådan en. Det afhænger jo også af om du serverer noget udover.

  • Reply
    Louise
    3. april 2018 at 19:28

    Under ingredienser står der 4 fl fløde? Er det engelsk mål eller er det 4 flasker? 🙂

    • Reply
      Thomas
      10. april 2018 at 21:40

      FL er den lidt ukendte betegnelse her på Amager for Deciliter. Jeg overvejer at rette den tilbage til den klassisk danske.

      Thomas

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.