M

Mexicansk biksemad? Stop spild af mad.

THOMAS ALCAYAGA

Velkommen til Madet Mere.

Målet er, at du her kan finde et lille kulinarisk og hedonistisk fristed på det store internet, hvor du kan dvæle ved en kage, savle over gluten og nyde velstegt kød. Der er meget få dogmer, men målet er at holde det hele lidt i øjenhøjde.

Thomas

Nyhedsbrev

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

Sidste søndag kunne vi vælte os i langtidsstegt svin. Jeg havde lavet mere end rigeligt, så der var også en del rester. Hvis du nu efter julen ligger inde med nogle rester, er dette mit bud på hvordan man kan få disse brugt. Det behøver ikke nødvendigvis at være svin. And, ko, får og ged kan også sagtens klare en tur heri.

Vi stod også og skulle have ryddet en smule op i køleskabet, inden turen går mod Jylland på juleferie. Brug det du har. I mit tilfælde, så skulle jeg også erfare, at jeg faktisk havde mindre ris end jeg lige regnede med, men det gik.

Har du andre grøntsager som står for tur, så er dette også en god måde at få dem brugt. Du kan få kamufleret det meste heri 😀

Her endte med at blive rigtigt meget mad, så jeg vil gætte på at der er mad til 4 personer.

Hvad skal du bruge?

  • 150g Ris (koges efter anvisningen på pakken).
  • 350g restekød
  • 100g bacon
  • 1 dåse bønner – Frit valg på alle hylder.
  • 2 små rødløg
  • 1 gul peber
  • 3 fed hvidløg
  • En flaske mosede tomater 680g – Brug eventuelt blot en dåse eller to hakkede.
  • Syltede jalapenos – Alt efter hvad dine smagsløg dikterer.
  • Salt, Peber, Timian, Spidskommen og røget paprika.

Mexicansk biksemad? Stop spild af mad.

Start med at koge risen. I mellemtiden gør du tingene klar til sovsen. Det må egentlig godt være lidt rustikt. Jeg ville egentlig gerne have haft lidt mere ris, men sådan er det jo.

Mexicansk biksemad? Stop spild af mad.

Svits løg, peber, hvidløg og bacon. Tilsæt først kødet efter. Det er jo tilberedt.

Tilsæt bønner, drænede, og tomaterne. Lad det koge ind. 15-20 minutter. Krydder og smag til. Vend risene i og kog det yderligere ind.

Mexicansk biksemad? Stop spild af mad.

Server med et spejlæg eller to på siden.

Mexicansk biksemad? Stop spild af mad.

Mexicansk biksemad? Stop spild af mad.

  1. Eva says:

    Det er en super god ret. Jeg prøvede den, da jeg er ret træt af den traditionelle biksemad, Den er VIRKELIG god, og kan anbefales at prøve.

Skriv et svar til Eva Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *