Dessert/ Desserterne/ Frugt/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter

Mangoparfait – Eller snydekulfi wannabe.

20. maj 2016

Vent lige to sekunder, mens jeg lige roser mig selv. “Det er virkeligt en god is, Thomas. Og så er den jo mega nem at lave og kræver ikke særligt mange ingredienser eller ismaskine”. Tjoh, nu hvor du siger det så flot, Thomas, så er det faktisk ualmindeligt godt.

Men nu hvor vi er ved det. Så er en kulfi, som er en is fra omegnen af Indien eller pakistan, en ret enkel is at lave. Ingredienserne er også enkle. Men den tager tid at lave rigtigt, da man koger mælken ret kraftigt ind først og det så tager sin tid. Der er også nogle ret anderledes smage som fx kardemomme, som går igen. Den bliver ofte lavet på pind, så man kan gå og snacke den. Sådan helt igennem et fantastisk produkt efter man har fået en spicy middag. Situationen er bare den, at jeg ikke lige er sådan rigtigt tålmodig med det mælk, som skal koges ind. Men jeg ville samtidig gerne have brugt de to mangoer, som jeg havde købt for mere end jeg regnede med de kostede i thaibutikken. De var faktisk så dyre, at jeg blev lidt småpinlig over det. Men damen skulle i hvert fald ikke komme og fortælle mig, at jeg ikke havde råd til en umoden papaya og to mangoer. På beløbet tak.

Det er ikke helt nødvendigt at dulle isen så meget op, som jeg har gjort. Men nu havde jeg en gang både pistacier og tørrede blomster, som kunne spises på lager, så hvorfor ikke få det brugt. Det er altså ikke hver dag de blomster kommer ud af skabet. For god ordens skyld er det morgenfruer, hibiscus og kornblomst. Bare hvis vi lige skulle have nogle hortonomer med på sidelinien. Det ville også være ganske fint at spise isen sammen med fx lidt ekstra mango eller ristet kokos.

Mangoerne er sådan nogle gule nogle, man kan være heldig at finde ved sin indvandrer grønthandler. Hvis du ikke kan opstøve dem, så kan du også sagtens bruge dem du finder i supermarkedet, du skal bare være helt sikker på at de er så modne, at de næsten går i stykker mellem  fingrene på dig.

Om du laver den til ispinde eller bare er doven som jeg, det er op til dig. Men glæd dig i hvert fald over at du kan lave denne is på cirka 10-15 minutter.
Mangoparfait - Eller snydekulfi wannabe. Mangoparfait - Eller snydekulfi wannabe.

Mangoparfait - Eller snydekulfi wannabe.

Author: Thomas

Ingredients

  • 400 g mangokød
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 2,5 dl piskefløde
  • 0,5 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids salt

Til pynt

  • Pistacier
  • Tørrede blomster: Morgenfruer kornblomster og hibiscus

Instructions

  • Skræl mangoen og skær kødet fra. Blend med en stavblender til det er helt glat. Kom den kondenserede mælk heri og smag til med kardemomme og salt.
  • Pisk fløden til let skum og fold den i. Forsigtigt for søren.
  • Kom isen i en form og frys i minimum 5 timer.
  • Tag isen ud en halv time før den skal serveres og sæt den på køl.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Mangoparfait - Eller snydekulfi wannabe.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Julie
    20. maj 2016 at 7:46

    Hej Thomas!

    Super nice side du har her!

    Hvis nu man ikke kan opstøve modne mangoer, hvad vil du så anbefale?

    • Reply
      Thomas
      21. maj 2016 at 23:51

      TUSIND TAK.
      Jeg ville bruge de bedste, som jeg kunne finde. Alternativt lade dem modne i vindueskarmen. Hvis de ikke er så modne, så kan det være du skal justere smagen med lidt sukker. Men smag dig frem. Når det smager godt, så er du der.

      Jeg har også set, at man kan få mango på dåse, som skulle virke udemærket til is. Hvor man lige kan få det, tør jeg dog ikke sige.

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.