Bagværk/ Dessert/ Kager/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter/ Ting til kaffen

Mandelbund med creme og abrikoser.

30. juni 2012

Jeg prøver på det kraftigste at ignorere at jeg fylder 30 indenfor den meget nærmest fremtid, men det går nok ikke. Derfor er familien blevet inviteret til Sandwich + Kaffe & Kage + Grill dagen efter vi kommer hjem fra 14 dage i Spanien. Dette er måske ikke helt gennemtænkt tidsmæssigt, men nu er der ingen vej udenom. Så jeg er begyndt at teste lidt i forvejen, så jeg ikke laver for mange kiks på dagen.

Vi skal have en ganske simpelt kage til dessert, den er meget inspireret af denne (http://www.vegetaropskrifter.com/2009/10/31/jordbaerkage-med-mandelbund-creme-frugt/). Jeg brugte det jeg havde ved hånden. Solmodne abrikoser og mynte. På selve dagen regner jeg med at bruge jordbær og undlade kanelen i både cremen og ved bærrene. For at søde frugterne brugte jeg også lidt frisk stevia. Min far har diabetes, så jeg prøver altid at begrænse sukkerundholdet så meget som muligt. Ok – Det skulle prøves, men gjorde nok ikke den store forskel i dette henseende.

Hvad skal du bruge?

Bund:

  • 300g mandler (med skal)
  • 4 æggehvider
  • 200g sukker.

Creme:

  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl neutral yoghurt
  • 1 tsk kanel.

Frugt:

  • Ca. 600g friske abrikoser (med stenen fjernet)
  • En lille håndfuld mynteblade
  • 6 steviablade.
  • Saften fra en stor citron,
  • 3 spsk sukker med top.
  • 0,5 tsk kanel
Mandelbund med creme og abrikoser.

Dej – Mos – Værk. I hvert fald klar til formen.

Når du skal lave bunden skal du først køre dine mandler igennem en blender. De skal have så meget at det praktisk talt er mel, men jeg har ikke noget imod at det knaser en smule. Bland sukkeret heri.

Sæt ovnen på 180 grader, så den er klar.

Pisk æggehviderne rigtigt stive og vend forsigtigt æg og mandelsukker sammen. Jeg brugte en springform på 28 cm i diameter med papir i bunden. Den skal bage 30-35

Mandelbund med creme og abrikoser.

frugt – mos – værk. Klar til at trække.

minutter. Lad den køle godt af.

Et par timer før (minimum) den skal serveres, skal du ordne frugten. Bare bland alle de ovenstående ting sammen – Jeg havde skåret abrikoserne i både af ca. 1cm tykkelse.

Lige før den skal på bordet, pisker du fløden til skum – gerne godt tykt – og efterfølgende vender det sammen med yoghurten. Den opskrift som inspirerede brugte creme fraiche, men det var ikke til at opstøve hernede.

Mandelbund med creme og abrikoser.

Mandelbund med creme og abrikoser.

fæææææærdig.

Velbekomme.

Thomas

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mandelbunds-kage-variant. | Madet mere Mandelbunds-kage-variant. |
    2. juli 2012 at 1:40

    […] Se opskriften fra det spanske her: Mandelbund med creme og abrikoser. […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.