Selvgjort er velgjort/ Udenfor kategori

Madet mere nytårsmenu – version 2013

27. december 2013

Så, nu er vi for mit vedkommende passeret størstedelen af julen. Nu er der et par afslappende dage før der rigtigt skal tages hul på forberedelserne til nytår. De mentale forberedelser har været i gang i lang tid. Lad mig sige det på denne måde,  det bliver den til dato mest ambitiøse til dato.

Selvom jeg gerne ville have holdt denne hemmelig for mine gæster, så vil jeg også gerne dele den med jer, hvis I lige skulle stå og mangle lidt inspiration. Mine gæster har fået navnene på retterne, så der stadig er en smule overraskelse i vente – Hvis de altså ikke lige læser det herinde.

Vi bliver seks voksne og to børn. Denne menu er tiltænkt de voksne. Jeg ved ikke helt hvad børnemenuen kommer til at stå på endnu. Nytår er blevet lidt andet end det var for 10 år siden, hvor det mest var et spørgsmål om hvor fuld man kunne blive og stadig overleve. Ja, vi får da stadig adresseret de tørre pletter i halsen, men fokus er nu mere på det gode selskab og for mit vedkommende lidt godt til maven.

2013 har været et helt fantastisk år rent gastronomisk, det kommer denne menu til at afspejle. Det er lidt udpluk af noget af det jeg har spist. Eller tænkt på at spise når jeg har været steder henne. Der er en smule vildskab. Der er også en smule Thomas i det.

Jeg kan ikke rigtigt sige hvilken vin du skal drikke til. Men vælg den du allerbedst kan lide. Jeg kan heller ikke rigtigt komme med nogle opskrifter endnu, da de ligesom bliver til under tilberedningen. Og nu til maden.

Snacks 

Paella

Nu tænker du nok, at det er en ret stor snack. Men faktisk er det bare puffede ris, som er kogt med safran først, lidt en gul riskage. En smule grillet peberfrugt og ærtecreme. På toppen hesterejer.

Tomat

Essensen af en tomat – Ja, det er bare saften. Lidt på samme måde som jeg lavede denne ret. Blot med en smule af min fars hjemmedyrkede og pressede olivenolie i. Ja, ideen er tyvstjålet fra middagen på Henne.

Luft med skinke

En Air baguette med sortfodsskinke, hvor den får selskab af pulpen fra den ovenstående tomat, blot stegt meget ind med løg og hvidløg-. Pan con tomate y Jamon.

Østers, persille og chorizo.

For at holde tankerne en smule spanske, så bliver denne østers serveret med chorizo, som er sprødstegt og en olie på persille.

Forret

Lange løg med rejer

Lange løg er forårsløg. Rejerne er jomfruhummer. Det bliver denne ret, som bliver den første rigtige ret.

Agurk, dild, Laks og Mayonaise

Rimmet og letrøget laks. Et lille stykke pr mand. En Mayo. Agurker, som har været en tur forbi vakuumpakkeren.

VEALionaires Sweetbreads

Brisler hedder Veal Shortbread på engelsk. Derfor dette lille ordspil. Friterede brisler. Noget grønt, syltede løg og GULD! Er ikke helt færdig med at forme retten endnu.

Tatar med svampe

En lille bitte tatar af oksekød. Men et par syltede svampe og måske et bær. Ristet rugbrød.

Hovedret

Torsk, Blanquette, rødbede

Et pandestegt stykke torsk. En saltbagt rødbede. Sauce blanquette med en smule sennep i. Man bliver nødt til at holde sig lidt til traditionerne, så man skal have torsk nytårsaften. Sidste år blev det tatar, så nu bliver jeg nødt til at slå det på en måde. Håber det bliver sådan her.

Corazon Rossini

Letgrillet kalvehjerte. Foie Gras. Trøffel. 

Dessert

Ost

Et lille stykke ost med sødt. Har ikke helt besluttet mig for hvilken model det skal være.

Mint og gulerod

Chokolademousse på mintchokolade. Rullet i kandiseret gulerod. Havtorn sifon.

Pære

Mille feuille’ish med butterdej, pære i kamille og creme.

Puha, det bliver spændende at se om det også er det, som vi ender med at spise. Det er jo måske set før, at der er lavet ændringer i sidste øjeblik. Jeg er lidt træt af, at jeg ikke har nogen fugle ret med, men jeg tror vi overlever – Vi skal jo også gerne nå at være færdige med maden inden 90 års fødselsdag.

Hvad skal du spise denne aften?

Godt nytår!

Thomas

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Julie Karla
    28. december 2013 at 8:57

    Det lyder fuldstændig overdrevet lækkert! Heldige gæster : )

  • Reply
    Madbloggernes nytårsmenuer | Gastromand.dk
    30. december 2013 at 0:44

    […] Madetmere truer med forloren skildpadde på årets sidste dag, men har ambitioner om meget mere […]

  • Reply
    Mikkel Kaalund
    31. december 2013 at 0:05

    Søde ven 😀 din menu lyder ret fantastisk! 😀
    MEN… og der er et men 😛
    Brisler hedder Sweetbreads ikke shortbreads 😀

    Men god fornøjelse, lyder rigtig lækkert! 😀

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.