Fjerkræ/ Hovedret/ Hverdagshelt/ Selvgjort er velgjort

Linsegryde – Hverdagssimremad

26. februar 2013

Linsegryde - Hverdagssimremad

Jeg har brugt det meste af en mandag på at udtænke denne ret. Jeg havde alle råvarerne “på lager”, spørgsmålet var bare lige hvordan de skulle mixes sammen. Der var en del at gøre godt med, da der både var en Løgismose kylling, en enkelt svinekotelet og to ferske chorizos på lager. Da begrænsningens kunst er svær, valgte jeg at bruge lidt af det hele. Dog kun lårene fra kyllingen – Skrog, bryst og vinger røg i fryseren hver for sig til en anden god gang. 

Har du ikke lige tre forskellige slags kød, så brug det du har. Et stykke bacon og/eller noget kylling ville være helt fint.

Det her er en ret, som meget nemt kan skaleres op til rigtigt mange mennesker. Selv den portion jeg lavede vil sikkert kunne dække 5-6 sultne munde. Mad til mange (dage). Jeg brugte det bedste fra den aktuelle grøntsagsskuffe, mangler du en af rødderne, så gør det ikke det store. Du kan også sagtens supplere med fennikel, porre, bladselleri, knoldselleri eller auberginer – Det er vist kun fantasien som sætter grænserne. En nem måde at få tømt ud  i gemmerne.

Inspirationen til denne ret kommer lidt fra en cassoulet – men som du kan se, så tog den noget af en afstikker. Er der egentlig noget lighedstegn overhovedet?

Hvad skal du bruge?

  • Kylling – Jeg brugte to over og underlår.
  • 2 stk chorizo – eller anden god pølse. Ikke wiener-versionen.
  • 1 kotelet (mest bare for at få den brugt)
  • 1,5 rødløg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 gul peber
  • 1 persillerod
  • 1 gulerod
  • 1 pastinak
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 200g linser (jeg brugte både grønne og røde)
  • Krydderurter (Frisk rosmarin, laurbærblade og timian)
  • Lidt chilisauce (den på flaske du køber hos din indvandrergrønthandler)
  • Lidt balsamico
  • Lidt røget paprika.

Linsegryde - HverdagssimremadLinsegryde - Hverdagssimremad

 

Snit løg, hvidløg og peberfrugten i ikke for fine tern. Svits det i lidt olie. Når løgene begynder at blive gennemsigtige kan du begynde at brune kødet af. Start med kyllingen, så koteletten (som i mellemtiden er endt op i grove tern) og til sidst din chorizo. Der er nogle der gør dette før de svitser løgene, men det synes jeg ikke er nødvendigt, når der ikke er tale om mere kød. Jeg ville nok overveje det, hvis jeg lavede den dobbelte portion. Det er op til dig.

Linsegryde - Hverdagssimremad

 

I med rodfrugterne – lad dem stege bare to minutter før du tilføjer dåserne. Tilsæt krydderurterne, paprika, salt og peber. Top op med vand og lad det simre cirka 25-30 minutter. Herefter kan du hælde linserne ved. Det gode ved linser frem for bønner, er at de ikke skal stå i blød før du tager dem i brug. Skyl dem først. Lad dem koge sammen med retten i cirka 20 minutters tid. Nogle kan kræve mere eller mindre. Smag dig frem.

Jeg gav også retten lidt chilisauce og eddike, da den lige manglede det sidste pift.

Server med lidt persille på toppen. Husk, lav rigeligt, for den smager ekstra godt dagen derpå eller dagen efter dagen derpå 😉

Linsegryde - Hverdagssimremad

 

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.