Hovedret/ Hverdagshelt/ Klassiker/ Ko/ Selvgjort er velgjort

Lasagne Bolognese

21. september 2014

Det ramte mig som et lyn. Jeg har da egentlig aldrig delt en opskrift på lasagne. Og det når man tænker på hvor vild jeg egentlig er lasagne. Det skulle der godtnok lige rådes bod for. Anledningen var besøg fra familien fra Jylland, så portionen var også rigtig stor. Her var der mad til fire voksne og fire ikke så meget spisende børn – Med mad til fire vokse idag også. Så du kan nok også godt halvere portionen en smule, hvis du ikke lige skal lege cater til en større familiefest 🙂 Jeg ville have taget mere klædelige billeder af lasagnen, men på den anden side gik det til sidst hurtigt med sultne unger i huset. Vi fik en salat med spinat, tomat, blomkål og mandler til, men den var ikke så stor en success hos ungerne.

Jeg har været en ret dårlig madblogger på det seneste, da bloggen har ligget øde hen. Men jeg kan nok også meddele, at det næste par måneder, kommer det til at fortsætte i den retning. Antallet af opskrifter som bliver delt vil nok være ganske minimalt, da jeg har gang i et KÆMPE opskrifts projekt, hvor jeg næsten ikke kan presse flere ind. Men jeg regner med at I får en anden type indlæg i stedet. Sådan lidt “behind-the-scenes”-agtigt. Og selvfølgeligt får I også snart kastet lidt lys over hvad dette projekt er… Om lidt…

Hvad skal du bruge?

Bolognese:

  • 800g hakket oksekød – ikke for magert.
  • 200g bacon
  • 3 store løg
  • 4 stængler bladselleri
  • 4 gulerødder
  • 5 fed hvidløg
  • 1 flaske rødvin
  • 650g tomat passata (eller hakkede tomater)
  • Tomatpuré (svarende til en af de store dåser)
  • 5 laurbærblade
  • Oregano (frisk eller tørret)

Bechamel

  • 75g smør
  • 75g mel
  • 1,5l sødmælk
  • 250g ost (150g parmesan – 100g tallegio, som skulle bruges, du kan nøjes med parmesanen)
  • revet muskatnød
  • salt og peber

Herudover

  • 750g lasagneplader (tørrede – brug friske, hvis du er en flottenheimer)
  • 3 kugler mozzarella

Du skal gerne starte i god tid med din bolognese. Jeg synes næsten den bliver bedre, hvis du laver den dagen før, så den kan stå og blive rigtigt god til dagen efter. Har du ikke lige et par dage til at lave lasagne, så lav den på dagen. Bolognesen skal også gerne stå og simre i nogle timer, men det kan jo også skæres ned til en time. Smagen bliver bare det bedre af at få lidt tid på bagen.

Start med at brune alt kødet af i en tykbundet gryde. Tag lidt af gangen, så det ikke bare koger, men faktisk steger. Hvornår lærer jeg det. Tag det fra.

Lasagne BologneseNu til tricoloren. Løg, gulerød og bladselleri. Det er her basen dannes i smagen. Skær alle grøntsagerne i rigtigt fine stykker. Kom i gryden og lad det sautere ved mellemvarme til løgene er klare og kom så kødet tilbage i gryden. Kom vinen på og lad det stå og simre en times tid.Lasagne Bolognese

Kom herefter tomaterne ved. Kom også laurbær, oregano og peber ved. I retter som skal simre længe, venter jeg ofte med at komme saltet i til jeg er næsten færdig med at simre. Nogle gange bliver smagene så koncentrerede, at kommer man det i fra starten bliver saltsmagen alt for kraftig. Giv det en time eller to til.Lasagne Bolognese

Nu er det tid til din bechamel. Smelt smøret og kom melet ved. Lad det boble en smule og kom løbende mælk i. Lad det endeligt koge igennem et par minutter, da det ellers kan efterlade lidt melsmag. Kør ned på lav varme og rør den revne ost i og smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Så skal vidunderet lægges sammen. Kom lidt bolognese i bunden og lidt bechamel på. Herefter et lag lasagneplader. Nogle forkoger disse i 4-6 minutter. Jeg synes ikke dette er nødvendigt, hvis der stadig er lidt væde ved kødsaucen. Nu fortsætter du bare til du enten løber tør for saucer eller plads. Slut til sidst af med en gang frisk mozzarella.

Bag lasagnen ved 200 grader i cirka 45 minutter – Eller indtil pladerne er færdige osten har fået en gylden farve.

Lasagne BologneseLasagne Bolognese

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    rockpaperfood
    21. september 2014 at 10:42

    Ser lækkert ud! Har selv engang lavet bolognese af en vildsvinekølle. Bolognese er gudeføde!

    • Reply
      Thomas
      27. september 2014 at 14:05

      Av, jeg gad godt lave bolo af vildsvin, men det er jo ikke bare noget man lige opstøver.

  • Reply
    Sabrina
    21. september 2014 at 20:04

    Lasagne er så fantastisk! Jeg tror faktisk heller ikke at jeg har en lasagneopskrift på bloggen endnu, det må der altså også snart laves om på!

    • Reply
      Thomas
      27. september 2014 at 14:05

      Det er utroligt, som man kan overse de mest normale ting.
      Lasagne er nok i hvert fald i top 10 over mine livretter.

      /Thomas

  • Reply
    allan
    24. november 2015 at 21:07

    Hvad skal bacon bruges til i denne opskrift??

    • Reply
      Thomas
      25. november 2015 at 22:25

      Det har jeg da vist glemt at skrive, men det skal steges af sammen med løgene. Det er for at give lidt ekstra power, men kan også undlades.

      Thomas

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.