Gris/ Hovedret/ Selvgjort er velgjort/ Slowfood/ Weekendmad

Langtidsstegt svineskank – Alt i en pande.

22. november 2015

Det er nok ikke svært at regne ud, hvilket tema der køres i køkkenet i øjeblikket. Langtidsstegning. Ofte synes jeg det er fedt at prøve sig frem med krydderierne, det kunne både være når der skal laves en gang mexicansk osso buco eller andre spicy ting og sager. Men altså, nogle gange er det også rart bare lade de gode råvarer smage igennem. Det her er nok mest i den sidste kategori. Her er der nemlig både brugt salt og peber. Godtnok lavede jeg en lille estragon vinaigrette til, men det var også det eneste. Karen og jeg rundede torvehallerne til en lille gang “hvad-skal-vi-egentlig-have-til-aften”-shopping. Vi havde egentlig tid nok til den stod på aftensmaden, så da der lå en lille svineskank fra Hindsholmgrisen i køledisken ved Cleavers, så var den hjemme. Jeg havde en del forskelligt grønt i køleskabet, så et eller andet tilbehør skulle der nok blive tryllet frem.

Jeg ville gerne holde det forholdsvist enkelt. Læs: Jeg ville gerne have mad, men jeg gad egentlig ikke lave det hele store show ud af det. Så det hele blev faktisk lavet i en bradepande. Rødbeder og løg fik lov til at stege i fedte og safterne, som skanken havde smidt. Jeg stegte min svineskank ved 150 grader. Har du bedre tid, så kan du også sagtens give den endnu længere ved lavere grader. Prøv foreksempel 120 i 4,5 timer. Jo lavere grader, det mere nænsom tilberedning, som også resulterer i saftigere kød. åhhh åhhh.

PS, er du ikke så vild med rødbeder, kan de også erstattes af alle mulige andre rodfrugter og vinteragtige grøntsager. Det kunne både være pastinakker, porre, hvidløg, gulerødder, fennikel, persillerødder eller noget så vildt som kartofler. Brug det du har.
Langtidsstegt svineskank - Alt i en pande. Langtidsstegt svineskank - Alt i en pande.

Langtidsstegt svineskank - Alt i en pande.

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 15 minutter
Antal: 2 -3 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 svineskank
  • 3-4 rødbeder
  • 4 rødløg
  • salt og peber
  • Olie
  • 0,5 dl æbleeddike

Estragonvinaigrette

  • 1,5 hakkede estragonblade
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 spsk æbleeddike
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og peber.

Sådan gør du

  • Rids svineskanken. Helst bare igennem sværen, ikke ned i kødet. Smør den ind i lidt olie og giv den rigeligt salt og peber. Gnub den godt ind. Sæt den ind i ovnen ved 150 grader. Giv den 1,5 time.
  • Skræl rødbeder og pil løgene. Del løgene i kvarte og rødbederne i små stave i cirka samme størrelse. Kom dem ved skanken. Giv dem salt, peber og æbleeddike. Sæt ind i ovnen og giv dem endnu 1,5-2 timer. Eller indtil både skank og grønt er mørt. Er sværen ikke helt sprød, kan du eventuelt de sidste 10-15 minutter lige give dem ekstra høj varme.
  • Kødet burde nu være så mørt, at du mere eller mindre bare kan trække det fra benet.
  • Rør alle ingredienserne til vinaigretten sammen. Smag til med salt og peber.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Langtidsstegt svineskank - Alt i en pande.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.