Får, Lam og Ged/ Hovedret/ Selvgjort er velgjort/ Slowfood

Langtidsstegt lammebov med masser af urter!

7. marts 2014

Jeg er ret vild med ting som steger lang tid i øjeblikket. Så kom kyllingen og bagefter Osso Buco’en, som også fik masser af timer i den sorte gryde. Jeg har også lavet en del langtidsstegt flæskesteg, men jeg har bare ikke rigtigt knipset det rigtige billede af det endnu. Ja, jeg tror bare det er en lam undskyldning for at jeg så kan lave flæskestegssandwich igen (igen).

Nu har jeg godtnok lavet en lammebov her, men har du en kølle i stedet, så bruger du bare den. Det er ikke helt så tit at man ser bove i forhold til køller i supermarkedet, men for mig gør det ikke helt den store forskel – udover at boven er billigere og kødet nok er lidt mere reelt i køllen. Herre gud.

Jeg har i et stykke tid gået og funderet over at pakke ting helt ind i urter. Jeg havde overvejet noget fisk. Skaldyr. Ja, det har tumlet rundt i mit hoved. Da jeg så kunne byde de første gæster velkommen i den nye lejlighed, så var det nu. To gamle kollegaer skulle der lige catches op med. Det skulle bare være stille og roligt, så sammen med lammet blev der serveret en speltotto, som mindede meget om den jeg lavede til kvickly for en måneds tid siden. Og bare for at det ikke kun skulle være kød og stivelse, så blev der også serveret nogle grønne salatblade med en smule olie, balsamico, salt og peber. Ja, det må godt være lidt rustikt fra tid til anden. Da jeg skulle vælge smage blev det sådan lidt blandet. Selvfølgeligt hvidløg, men jeg brugte også hvad der ellers var ved hånden. Rosmarin – Klassisk, persille, timian og ramsløg. Hvilket mix. Du skal lige være opmærksom på at der går en del til denne ret. Men hvis du tænker på smagen, som det returnerer, så er det ok.

Hvad skal du bruge? til 4 (meget sultne, små grådige) eller 6 normale personer.

  • 1800g lammebov – Udbenet, men skanken intakt.
  • 6-7 store fed hvidløg
  • 2 store håndfulde persille
  • 2 håndfulde rosmarin
  • 2 håndfulde timian
  • 2 håndfulde ramsløg
  • Lidt olie
  • Salt og peber

Langtidsstegt lammebov med masser af urter!

 

Sørg for at din bov er udbenet – Få din slagter til det, hvis den ikke er. Det er så meget nemmere at arbejde med.

Snit 1/3 af urterne groft. Det samme med halvdelen af hvidløgene. Kom det ind i boven. Sørg for at give den godt med salt og peber.

Snør den nu med alle slagterknuder, som din slagterven IKKE lærte dig. Ja, den skal jo bare holdes sammen. Det må gerne være stramt og sørg for at de gode urter ikke falder ud af den.Langtidsstegt lammebov med masser af urter!Langtidsstegt lammebov med masser af urter!

Giv den lidt salt og peber og brun den af i en rygende varm pande. Eller brun så meget af den af, som lige har intentioner om at kunne være i panden. Kom gerne hele vejen rundt om stegen.

Langtidsstegt lammebov med masser af urter!Og nu troede du måske, at du var færdig med at snøre, men nej. Efter stegen er brunet godt af, skal den nu have krydderurtelaget. I en bradepande med den. Bind nu forsigtigt urter omkring den. Ja, det kan altså godt være lidt nørkle arbejde. Knus de resterende hvidløg og bind dem med. Giv salt og peber sidste gang. Giv den også lidt olie. Sæt den i ovnen ved 130 grader. Efter cirka 2 timer, kan du skrue ned på 100 grader. Her skal den så have 1-1,5 time og så er den reelt set klar. Den bør blot hvile cirka 15 minutter før du skærer den ud.Langtidsstegt lammebov med masser af urter!Langtidsstegt lammebov med masser af urter!Langtidsstegt lammebov med masser af urter!

Husk, det er altså en dødssynd at smide den gode sky ud. Her er masser af smag og godter. Min kom over kødet, da jeg ikke havde planer om at lave sovs. Ellers er dette en glimrende brug af denne.

Velbekomme!Langtidsstegt lammebov med masser af urter!

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Laila
    27. marts 2016 at 12:29

    Det skal vi da prøve

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.