Hovedret/ Ko/ Pasta og Ris/ Selvgjort er velgjort/ Slowfood

Langtidssimret pasta sauce.

11. august 2012

Jeg stod i netto klokken 18.30. Mulighederne var få, maven sagde pasta, men jeg var som sådan ikke rigtigt sulten. Jeg besluttede mig for at lave en solid pastasauce, som kunne simre igennem. Der var kun mig at tænke på, så jeg kunne spise så sent som jeg havde lyst til. (den blev 22.30 før jeg fik mad i skrutten) .

Egentlig havde jeg ikke tænkt mig at blogge om denne opskrift, men jeg ombestemte mig, da jeg gerne ville have lidt modspil til de normale hurtige retter, som jeg for det meste blogger om. Dens hurtigere fætter er denne kødsauce eller denne chili con carne.

Langtidssimret pasta sauce.Jeg købte nogle gullashtern fra Kødkvæg – til lidt over 100kr kiloet, så det var ikke noget som sprægte budgettet. Der var 600g i en pakke, som snildt dækkede 4 store portioner. Hvis man skule have lavet lidt lækkerhed, så ville en bund af blegselleri og gulerødder gøre sig godt. Det havde jeg ikke ved hånden, så pyt. Jeg kunne ikke finde noget ordentlig bacon, så jeg endte med at bruge en halv chorizo, som jeg havde til at ligge i køleskabet. Fra et gilde for lidt over en uge siden havde jeg en halv flaske rødvin, som også endte sine dage i den sorte gryde.

Hvad skal du bruge?

 • 600g oksekød i tern.
 • 100g stærk chorizo.
 • 2 løg i strimler.
 • 1 rød peber.
 • 3 fed hvidløg.
 • 1 rød chili – ikke så stærk.
 • 1 dåse tomat pure.
 • 1 brik med hakkede tomater.
 • 4 friske tomat – skåret i tern.
 • 0,5 dl Balsamico.
 • 0,5 fl rødvin.
 • Salt, peber, sukker, timian, paprika.

Langtidssimret pasta sauce.Løg, hvidløg og peber blev vendt på panden. De skal blot have til løgene er klare. Så skal kødet brunes af. Tag eventuelt løgene op. Jeg tog først mit chorizo, som var ternet. Det er en fordel at have en meget tykbundet gryde, eventuelt af støbejern, da den holder godt på varmen. Hvis man øser for meget kød i og den så falder for meget i varme, så ender du med at koge kødet i stedet for at brune det af. Tag lidt af gangen.

Jeg ristede tomatpureen af efter. Den må godt brænde lidt, da det frigiver smag. Herefter tilføj resten af tomaterne, eddiken, krydderierne og vinen. Lad det simre minimum et par timer ved svag varme. Smag løbende til.

Langtidssimret pasta sauce.Jeg kogte lidt god pasta til og rev pecorino over tallerknen til sidst.

Allerede nu går jeg og glæder mig til efteråret. Jeg er nu mest en simre gut. Om det er fordi jeg er for nærig til at købe dyrt kød til grillen eller bare bedst kan lide at købe noget billigt og så gøre det meget bedre, det ved jeg ikke. De dælens nye kartofler er også så svære at koge ud.

 

Langtidssimret pasta sauce.

Klar til ost.

Langtidssimret pasta sauce.

Langtidssimret pasta sauce.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.