Får, Lam og Ged/ Hovedret/ Selvgjort er velgjort/ Slowfood

Lammerulle med citrusskal og lakrids.

11. marts 2013

Lammerulle med citrusskal og lakrids.

Søndag er, som mange gange nævnt før, hygge dagen i det lille hjem. Udover en frokost på Aamanns, blev det også til lidt lækkert lam.

Vi havde spankuleret lidt rundt i Torvehallerne og jeg kunne ikke rigtigt beslutte mig for, hvad aftensmaden skulle stå på. Der var ikke rigtigt liiiige det jeg havde lyst til. Da vi for anden gang passerede Cleavers, kunne jeg se at slagteren var ved at udbene en lammeskulder (tror jeg det var). Man kunne nemlig se på strukturen i kødet, at der var noget af det kom derfra. Man kunne se at det skulle have et godt stykke tid for at blive klart, men til gengæld plejer sådan noget jo også at returnere smørmørt kød – hvilket heldigvis også skete i dette tilfælde.

Jeg har tidligere lavet en del lam, hvor jeg har parret det med lakrids og krydderurter. Dog har det været kronen, som ikke skulle have så lang tid. Med den meget længere stegetid, var jeg lidt fedtet med det, da smagen løb lidt ud. Man kunne godt fange den, men den var ikke helt så kraftig som jeg gerne ville. Note to self – Ikke så nærig med lakridspulveret. Umiddebart behøver det ikke være lige præcist denne udskæring du bruger, en bov eller kølle ville også sagtens kunne gå an.

Tilbehøret var ganske enkelt. Smørstegte kejserhatte (min absolutte favoritsvamp i øjeblikket) og så lidt grønt salat blot ned et par dråber god olivenolie og endnu bedre balsamico. Jeg vil undlade at beskrive tilberedningen af tilhøret her. Steg nogle kartofler sammen med kødet, hvis du har brug for lidt mere fyldigt tilbehør.

Hvad skal du bruge?

  • Lam(me skulder – befriet for ben)
  • Skallen af 1 citron
  • Tørret appelsinskal – frisk vil også kunne gå an.
  • 3 fed hvidløg
  • 4 gode stængler salvie
  • 1 spiseskefuld lakridspulver (jeg brugte Johan B. modellen)
  • Skallen af en citron
  • Salt, peber
  • Snor til at snøre bæstet med.

Lammerulle med citrusskal og lakrids.Sørg for at fordele lakridsen og appelsinskallen godt på stykket. Salt rigeligt. Riv citronskallen udover stykket. Snit hvidløgsfeddene i tynde skiver. Det spiller ikke den helt store rolle, hvor fint det er efter 4 timer i ovnen.

Lammerulle med citrusskal og lakrids.

 

Snør den stramt (som om det var forbudt).

Lammerulle med citrusskal og lakrids.

 

Salt den på toppen og sæt den i en bradepande med lidt vand i bunden. Sæt den i ovnen ved 120 grader. Jeg gav den cirka 4 timer. En halv time fra eller til gør ikke det store. Hvis du vil lave sauce af den overskydende sky i bunden af bradepanden, så suppler op med lidt urter (gulerødder, løg, hvidløg, timian og hvad du måtte have). Så er du halvvejs til den perfekte lammesauce. Sørg så også for at det hele ikke når at fordampe.

4 timer senere har du dette resultat. Mmmmm. Du vil ikke fortryde det.

Lammerulle med citrusskal og lakrids.

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.