Får, Lam og Ged/ Hovedret/ Selvgjort er velgjort/ Slowfood

Lammegryde – Ras el Hanout.

11. februar 2013

Lammegryde - Ras el Hanout.

Med influenze i kroppen var overskuddet minimalt. Kombineret med forkølelse, så var der også behov for lidt krydderier for bare at kunne smage maden. Med lam i fryseren lå aftensmaden lige til højrebenet. Klidmoster havde for noget tid siden postet et billede af en af hendes kreationer med lam – Marokko-style, hvilket egentligt havde kickstartet det hele.

Ras el Hanout er arabisk og står egentligt for noget i retning af “det bedste i butikken” og refererer til krydderblandingen jeg brugte. Men faktisk var det meste en god gang “det bedste i butikken”, for jeg fik både brugt en del grøntsagsrester og nogle af julens tørrede frugter. Så der kunne ryddes en lille smule op i lagret. Brug de grøntsager du har, det kommer ikke så nøje. Har du ikke lige lam på lager, så brug kylling eller ko i stedet. Jeg overvejede at riste og kværne mine egne krydderier, da jeg havde dem jeg skulle bruge, men energien var bare ikke til det. Det kan altid anbefales, hvis man lige er lidt overskudsagtig.

Med 500g kød, fik vi mad til minimum 5-6 personer. Med en salat på siden, kunne den sikkert også strække sig længere. Det blev til meget mad!

Hvad skal du bruge?

  • 500g lammekød – forholdsvist skært.
  • 2 spiseskefulde Ras el Hanout krydderiblanding
  • 2 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 1 fennikel
  • 1 rød peber
  • 10 figner
  • 10 dadler
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 kanelstang
  • Lidt chilisauce
  • En smule røget paprika
  • 2 dåser hakkede tomater
  • Salt, peber.

Lammegryde - Ras el Hanout.

Skær lammekødet i gode stykker. 2×3 cm ish. Brun Kødet i olie i en knaldvarm stegegryde. Tilsæt med det samme Ras el Hanouten, da den har godt at af blive ristet af. Hefter efter kommer du løg, hvidløg, fennikel, gulerødder og rød peber i. Lader det varme godt igennem. Snit dem først i forholdsvist ensartede stykker. Igen, det kommer sig ikke så nøje. Til sidst kommer du mangler, de tørrede frugter, de resterende krydderier og tomaterne ved. Hvis tomaterne ikke helt dækker, så top det op med vand.

Jeg lod retten simre i en times tid. Dette afhænger selvfølgeligt også af hvilken del af lammet du tilbereder, da nogle udskæringer kræver længere tilberedning en andre. Når det er smørmørt, spis og nyd. Vi fik ris til den ene dag og hjemmelavede naan’ish brød den anden. Begge dele virker upåklageligt. Eventuelt en creme fraiche rørt med mynteblade og lime skal ville bringe den helt op i skyerne.

Velbekomme.

Lammegryde - Ras el Hanout.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Malou Klidmoster
    11. februar 2013 at 23:28

    Uhm, lækre sager 🙂

    • Reply
      Thomas
      12. februar 2013 at 8:56

      Tak.

      Og jeg kan jo kun takke dig for inspirationen 😉

  • Reply
    Marianne
    28. januar 2015 at 10:09

    ser på billedet ud som om der er kikærter i, men det fremgår ikke af opskriften – er der det eller er det mandler???

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.