Fjerkræ/ Hovedret/ Hverdagshelt/ Selvgjort er velgjort

Kylling Saltimbocca(ish) med grillet grønt.

10. juli 2012
Kylling Saltimbocca(ish) med grillet grønt.

Næsten klar og klar. Sørg for at skinken dækker kyllingen helt.

Jeg har længe gået og luret lidt på en version af dette, som Jamie Oliver lavede i Ministry of Food programmerne – Se ham brilliere her. Det grønne indslag var blot kombinationen af hvad man kunne finde i køleren og en grillpande.

For at sikre en jævn stegetid på kyllingebrysterne, blev de placeret mellem to stykke plastic og fik nogle på låget så de blev cirka 1,5 cm tykke over det hele. Jeg placerede dem med den side der var skåret fra brystbenet op af. Jeg rev en god gang parmesan over brysterne – Ok, det lød forkert – Gav det nogle friske basilikumblade, salt og peber. Pas på med ikke at oversalte dem, parmesanen er

Kylling Saltimbocca(ish) med grillet grønt.

Før mødet med panden.

salt i forvejen. På toppen kom tre stykker parmaskinke pr bryst. Sørg for at de dækker helt. Steg brystet med med skinkesiden nedad først i lidt oliven olie. Når skinken er sprødstegt vender du og steger færdigt. De skal ikke have særligt lang tid. At de fik tæv fra starten tog også noget af stegetiden.

Til kyllingen skulle vi have lidt grønt på grillpanden.

Første tilbehør var en kombination af friske tomater, grillede squash og mozzarella. Jeg skal squashen i skiver, lidt tykkere end 1 cm. Gav dem to dryp olivenolie og en

Kylling Saltimbocca(ish) med grillet grønt.

…. Efter.

lille smule honning på hver side, gned dem mod hinanden. Jeg pressede derefter to fed hvidløg udover dem og gav dem salt og peber. På panden til de havde tydelige stegeriller efter panden.

De blev placeret på tallerkenen mellem mozzarella og tomat. Ovenpå dryppede jeg lidt balsamico, olivenolie og gav et par basilikumblade.

Andet tilbehør var et halv grillet hjertesalat. Jeg vaskede og delte salaten. Jeg fjernede de yderste par blade, da de ikke var så pæne og skar bunden af. Du må endelige ikke skære for meget af, da det holder sammen på salaten. “Stilken” smager også meget godt, når den er grillet en lille smule. Salaten skal blot ned og vende på panden.

Kylling Saltimbocca(ish) med grillet grønt.

Det grønne hjørne.

Da salaten skulle anrettes gav jeg den saften fra en halv lime (fordelt på begge halvdele), olivenolie, balsamico og selvfølgeligt salt og peber. Ovenpå fik den en lille ske Skyr Fraiche – Resterne fra igår. Dette var lidt en indskudt sætning, da det ikke var med i den oprindelige plan oppe i mit hoved, men det fungerede faktisk RIGTIGT godt.

En lille humpel brød kunne det da også blive til.

Dette måltid må endligt ikke afskrække dig. Fra jeg trådte ind i køkkenet til jeg var færdig, var der gået præcist en halv time. På den tid kunne jeg også nå at rydde lidt op i køkkenet. Hurtig mad behøver ikke nødvendigvist at være noget makværk. Billederne blev godtnok ikke helt skarpe idag, men håber I kan nøjes.

Kylling Saltimbocca(ish) med grillet grønt.

Kylling Saltimbocca(ish) med grillet grønt.

Jeg glemte at tage et ordentligt gruppefoto af tallerkenen, så I må nøjes med dette fra Instagram.

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.