Fjerkræ/ Hovedret/ Hverdagshelt/ Selvgjort er velgjort

Kylling og Couscous

13. december 2012

Kylling og Couscous

Nu er jeg kommet lidt ud af braiseringernes og mosens favntag. Ja, helt nemt var det ikke. Konen min er stadig lidt syg, kan ikke smage noget. Så jeg måtte skrue op for krydringen, så hun kunne smage maden.

I fryseren lå der lår og vinger fra en partering af en “rigtig” kylling. Ja, altså sådan en kylling som har levet et liv, hvor man kan se den i øjnene. Jeg prøver at undgå og prædike for meget på bloggen, men jeg må indrømme at jeg har det lidt stramt med kyllinger. Jeg tror de færreste tænker kylling som en luksus spise, men det er fordi de fylde bøtten med kylling, som har levet under kummerlige forhold. Jeg stopper nu, men Madfar  beskriver tingene godt i dette indlæg.

Du vil også sagtens kunne bruge en hel kylling med denne marinade, brysterne eller bare et stykke gris. Har du ikke æblesmør, så skift eventuelt dette ud med en gang ribsgele eller lignende. Lidt ingefær kan også fint passe ind, det var bare ikke på lager.

Mange af tingene som er brugt til denne gang couscous er faktisk ting, som man oftest har liggende her i juletiden. Tørrede frugter, granatæble og mandler, men ligefrem en juleret, det er det nok ikke.

Hvad skal du bruge? 2 pers.

Kylling og marinade

  • 2 lår, 2 vinger
  • 4 teskefulde æblesmør
  • saften af en halv citron
  • 1 spiseskefuld olie
  • 1 stjerneanis
  • 2 fed hvidløg
  • Salt, peber
  • 3 nelliker
  • 1 (lille) teske korianderfrø
  • 1 (lille) teske spidskommen

Couscous

  • 200g “instant” couscous
  • 400ml hønseboullion
  • Olivenolie
  • 6 tørrede abrikoser
  • 4 tørrede figner
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 granatæble
  • Persille og Mynteblade.

Til marinaden tager du æblesmør, krydderier, hvidløg  og de våde varer og blander – Gerne i en frostpose. Det gør fordelingen så meget nemmere. I posen med kyllingen – ase mase. Har du tiden, så lad det trække, har du ikke, så i en bradepande med det samme. Hæld lidt vand i bunden, ellers kan det godt brænde fast – Og det er noget værre rod at få af igen. I ovnen i cirka 45 minutter ved 200 grader.

Kylling og Couscous

Et af de billeder, som jeg er meget stolt af at have taget. Men der er kylling i.

Til couscousen skal du koge vandet op. Når det koger opløser du en boullionterning i – i mangel på bedre. Hæld couscousen og en smule salt i og dæk til. Lad det trække i cirka 10 minutter. Herefter rører du lidt olie, så den ikke længere klæber sammen.

I mellemtiden klargører du abrikos, figen, mandler, granatæble og bladene. Fordel det udover couscousen og rør sammen. Når kyllingen er færdig, så kan du spæde op med lidt af stegefedtet herfra. mummelum.

Kylling og Couscous

On the side fik vi en lille nem salat med tomat, agurk, rødløg og persille. Rigeligt af det hele. Overhældt med citronsaft, balsamico, olie, salt og peber. Ikke raketvidenskab, men altid godt.

Kylling og Couscous

Kylling og Couscous

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Dæk
    14. december 2012 at 11:28

    Mmm, det lyder godt!

  • Reply
    Berit
    22. februar 2016 at 9:58

    Hejsa Thomas. Tusind tak for en virkelig lækker opskrift. Vi var 8 til middag igår og jeg lavede både kylling, couscous og salat,sikke en middag,det smagte så dejligt
    Hilsner fra Berit

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.