Grøntsager/ Selvgjort er velgjort/ Sundt/ Tilbehør

Krydrede grillede majskolber

20. maj 2017

I måske langt størstedelen af mit liv, har jeg været ret meget traditionalist når det kom til majskolber. De skulle bare koges – cirka 7-8 minutter i letsaltet vand og serveres med det samme med godt med smør og salt. Basta. Og det er stadig lige godt som altid. Og om du vælger at lave den kogte version eller denne, så er det sikkert som amen i kirken, at dine tænder vil være fyldt med majsskaller. Så husk at server med en tandstik on the side.

Med min gamle grill forkogte jeg altid lige majskolberne et par minutter før de nåede grillen, men det var mest på grund af grillens utilstrækkeligheder. Nu kommer de bare direkte på grillen. Og jeg synes det er ret lækkert, hvis majsene lige når at branke lidt. Den røgede smag gør sig rigtigt godt til majsene. Jeg giver faktisk også nogle gange majsene et godt høvl ost over til sidst. Sådan noget parmesan/comté/gruyere/vesterhavsost/kry agtigt ost. Det er kan du jo selv overveje om det er noget du vil kaste dig ud i.

Jeg var lidt tilbageholden med mængden af krydderier – specielt de helt stærke – da unge Alcayaga også sad med til bordet. Det er sådan en gylden mellemvej, som vi prøver at finde, hvor han kan spise med, vi får lidt mad der er værd at spise, men det er ikke hjernedødt krydret, så han også kan være med. Det skal dog siges at han tager rigtigt godt imod vores forskellige ideer om føde. Han har spist alt fra tagine, butter chicken og så til diverse tacos. Så han bliver ikke sparet. Forhåbentlig giver det ikke et kræsent barn, som måske er min største frygt. Det må tiden vise. Og du kan jo også bare give den lige så meget gas, som du har lyst til.

Krydrede grillede majskolber

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Samlet tid: 17 minutter
Servings: 4 majskolber
Author: Thomas

Ingredients

  • 3-4 majskolber
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 dl fløde
  • 0,5 lime
  • 1 tsk revet ingefær
  • stødt koriander
  • Chipotle flager
  • oregano mexikansk, men du bruger bare den du har
  • guajillo chili pulver
  • røget paprika
  • stødt spidskommen
  • salt og peber

Instructions

  • Majskolberne pensles med olie og kommes på grillen. Grilles 10-12 minutter med hyppig cirkulation.
  • Rør fløden sammen med fintrevet ingefær, limesaft og stødt koriander. Lad den trække cirka 10 minutter.
  • Kom den syrnede fløde udover majsne og krydr med chili, oregano, paprika, spidskommen, salt og peber.
  • Server gerne frisk koriander og lime til.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.