Grease/ Grill/ Hovedret/ Selvgjort er velgjort/ Slowfood/ Vildt

Krondyr kebab med det hele.

16. februar 2016

Sponseret indlæg

Jeg var så heldig at blive inviteret til workshop af Morsø – Ja, dem med brændeovnene. De kunne godt tænke sig at få udviklet nogle nye opskrifter, for det er jo ikke bare brændeovne de gør sig i, men mere sådan generelt støbejern. Og det være sig både gryder, potter og pander. Det der dog var mest interessant for mig, var deres ovn Forno. Den kan både ryge, grille og bage.  Jeg må indrømme, at jeg godt kan lide at lave mad over ild. Ikke sådan specifikt grill, mere sådan træ med ild i. Men det er noget af en udfordring når man bor på 6. sal og naboerne ikke er helt vilde med levende ild. Faktisk må vi ikke en gang have en kul grill. Ja, der er godtnok sket meget godt med gasgrillen, men det er nu ikke det samme, selvom den er utroligt praktisk og hurtig.

Jeg valgte at bidrage med 4 opskrifter, som alle skulle laves i det fri. En snack, en lille forret, en hovedret og en dessert. Og det er her er desserten. Jeg har længe længe længe gået og overvejet at lave sådan en krondyrkebab. Det er jo i høj grad inspireret af den kebab, som jeg lavede for lange tider siden i Masterchef, men det gør den nu ikke mindre god. Dengang var det bare med oksekød. Der er cirka til 4-5 personer i sådan en omgang. Er du doven køber du færdige pita eller naanbrød, det virker altså lige så godt. Er det ikke lige til at opdrive en omgang krondyr, så kan du også erstatte det med oksekød eller lam. Det vil smage godt begge dele. Lige i øjeblikket har jeg bare et kæmpe crush på Krondyr, så det var selvfølgelig det jeg valgte. (Jeg skulle jo heller ikke handle ind) .

Ret beset så behøver du heller ikke rulle kebaben ind i gran. Du kan sagtens nøjes med krydderurter – Eller køre den helt uden. Så skal du bare være lidt opmærksom på stegetiden kan ændre sig, urterne fungerer jo let isolerende. Jeg valgte at rulle den i masser af urter for, at når der gik ild i dem, så ville de give godt med smag til kødet. Og det virkede altså glimrende.

Krondyr kebab med det hele.Krondyr kebab med det hele.Krondyr kebab med det hele.Krondyr kebab med det hele.Krondyr kebab med det hele.Krondyr kebab med det hele.

Krondyr kebab med det hele.

Author: Thomas

Ingredients

Fladbrød

  • 500 g ølandshvede
  • 3 spsk olie
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk salt
  • ca 2 5 dl vand

Kebab

  • 700-800 kg krondyr – en mør udskæring
  • 12 tørrede enebær
  • Masser Rosmarin
  • Masser af Timian
  • Evt gran
  • 1 dl rapsolie
  • 3 fed hvidløg
  • salt og peber

Saltbagte skalotteløg

  • 10-12 Skalotteløg
  • 4 kviste timian
  • 2 spsk olie
  • 1 håndfuld salt
  • Stanniol

Syrnet fløde med sennep

  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 tsk sukker
  • saften af en halv citron
  • 2 tsk grov sennep
  • salt og peber

Herudover:

  • Grønkål
  • Karse
  • Rød skovsyre
  • Citron verbena

Instructions

Kebab

  • Lav en marinade af knuste enebær og hvidløg, bladene fra 3 kviste rosmarin (gem selve kvistene), 3 kviste timian, salt og peber. Lad krondyret marinere heri. Minimum en time – Gerne meget længere.
  • Tag kødet op af marinaden og brun det af ved høj direkte varme. Spids et par rosmarinkviste og sæt kødet herpå.
  • Snør nu den resterende timian, rosmarin (og hvis du kan skaffe det Gran) rundt om din kebabrulle.
  • Ind i forno’en igen. Steg den ved mellem varme i 25-30 minutter. Stegetiden afhænger selvfølgelig på størrelsen af kødet, varmen i grillen og lignende. Hvis du bruger stegetermometer, skal den have en kernetemperatur på ca 57-58 grader. Lad den trække 20 minutter før den befries for krydderurter og skæres i tynde skiver.

Fladbrød

  • Bland salt og bagepulveret i melet. Tilsæt nu olien og vandet løbende. Det er lettere at tilsætte end at fjerne. Dejen skal føles blød men til at arbejde med uden at den klistrer. Ælt til der ikke er flere melklumper. Lav cirka 8 lige store kugler og flad dem i hånden. Bag dem i en brændvarm forno på bunden. Cirka 2-3 minutter på hver side.

Saltbagte skalotteløg

  • Bred stanniol ud. Kom herpå udpillede skalotteløg, salt, timian og olie på. Fold det sammen til en pakke. Bag den i forno ved indirekte varme i en time til halvanden.
  • Løgene halveres før servering, så folk selv kan pille de søde og bløde løg ud og komme på kebaben

Syrnet fløde med sennep

  • Kom fløden i skål og kom sukker og citronsaft ved. Lad det stå og trække i 10 minutter. Nu vil fløden være syrnet og tyknet en smule. Smag det til med grov sennep, salt og peber. Bruges som dressing.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Indlægget er udgivet i samarbejde med Morsø. Dog er opskriften jo min egen, udviklet til dem. Jeg valgte at dele opskriften, fordi jeg faktisk er ualmindeligt stolt af den.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.