Hovedret/ Hverdagshelt/ Selvgjort er velgjort/ Vildt

Krondyr i rød karry

9. januar 2016

Idag er jeg gået på barsel. Eller vel nærmere i ventehi på at førstearvingen kommer. Jeg har ikke turdet tage flere opgaver ind før Karens termin, så nu er det bare at vente. Det bliver sgu spændende.  Men den her ventetid byder også på lidt tid til afslapning. Jeg startede december sådan ganske stille og roligt. Der var opgaver i bogen og det hele gik egentlig som det skulle. Men så pludseligt eksploderede det bare. På altså den rigtigt gode måde for en selvstændig. Så jeg har haft rigtig rigtig travlt. Jeg har fået afleveret af det jeg skal og nu kan jeg så lidt tilbage på alle de andre ting, som jeg satte lidt på hold for at nå arbejdet. I starten af december var jeg et smut i Vestjylland for at se på krondyr og ja, spise dem også. Det kommer der ganske snart meget mere om. Men nu hvor vi så er ved krondyrene, så fik vi denne omgang rød karry igår og det var virkeligt godt. Og ved du hvad, det er altså ikke nogen undskyldning, at det er hverdag og du ikke synes du har tid til at lave mad. For det her går altså ret hurtigt. Faktisk var det der tog allerlængst tid ved denne ret, at koge risene. Så jeg startede med at sætte ris over og så starte på retten.

Jeg var så heldig, at jeg havde lidt thaibasilikum på lager og jeg synes virkeligt det gør sig fantastisk til sådan en karryret. Men det kan også være lidt svært at få fingrene i. Kan du ikke lige få fingerene i thaibasilikum, så erstat det med lidt koriander. Det jeg godt kan lide er den lidt lakridsede smag, som den giver. Ud at det på nogen måde er som at køre en gang piratos ned. Som alternativ kan du også køre en stjerneanis i retten mens den står og simrer. Og så var der det med krondyret. Det kan også i perioder være ret svært at få fingrene i, så hvis du er uheldig, så kan du jo selvfølgelig også erstatte det med enten kylling, and eller ko. Det virker også godt.
Krondyr i rød karry

Krondyr i rød karry

Servings: 2 portioner
Author: Thomas

Ingredients

  • 300 g krondyrfilet
  • 1 spsk rød karry pasta
  • 2 spsk olie
  • 2 skalotteløg
  • 200 g auberginer
  • 150 g grønne bønner
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 lime
  • Fiskesauce til tilsmagning
  • Thai basilikum

Instructions

  • Skær krondyrfileten i strimler. I en brændvarm wok kommes olie og stimlerne af krondyr. Brun kødet af og tilsæt den røde karrypasta, så den også steges af.
  • Tilsæt strimler af løg og halverede auberginer. Steg et par minutter og kom kokosmælk og nogle basilikumblade ved. Lad den koge i cirka 5 minutter og kom nu bønnerne ved. Lad dem varme igennem. Smag til med fiskesauce og limesaft.
  • Server med de kogte ris og top med thai basilikum.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Krondyr i rød karry Krondyr i rød karry

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.