Klassisk rørt tatar – Etape 1. Paris

I 2021 stævner Tour de France ud fra København. Smag lige på det. Det er altså tosset. Så i denne gastronomiske tour, starter vi selvfølgelig i Paris. Jeg ved ikke om denne rørte tatar er mere fra Paris end andre steder. Men det er fordi jeg ville sende en kærlig tanke til en jeg fik der.

Jeg var nemlig så heldig, at jeg var i Frankrig for at besøge Pillivuyts fabrik for et par år siden. Det gav mig også et par dage i Paris, da jeg skulle videre på ferie derfra. Da en kollega hørte det, sagde han, at jeg for guds skyld måtte tage på Les Philosophes i Marais og spise tataren. Det gjorde jeg, da jeg tilfældigvis væltede forbi og den var god. At jeg så i utallige rejseguides har set den blive anbefalet efterfølgende, havde jeg ikke regnet med. Så se mig, jeg spiser alle de hippe steder uden at vide det.

Jeg har faktisk lavet en del tatarer her på bloggen. Men den her er lidt mere klassisk end dem jeg plejer at lave den, da jeg ofte bare vender kødet i lidt olie, sennep mm og kommer blommen på toppen. Her laver man næsten en lille mayonnaise med også tomatpuré, som det vendes i og så selvfølgelig smager til med cognac og tabasco, for at holde den helt oldschool. Kødet på Philosophes var noget finere hakket end min, som var hakket i hånden. Men det er jo forskellen på at lave til to og til 200 på en dag 🙂 Jeg serverede med pommes frites og lidt bittert salat til.

Jeg beregner cirka 100-150g kød til en hovedret. 75-100 til en forret.

Klassisk rørt tatar

Thomas
Forb. tid 20 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 400 g okseinderlår
 • 3 stk æggeblommer
 • 1 tsk dijon sennep
 • 3 spsk olie
 • 1 spsk tomatpuré
 • 2 stk skalotteløg
 • 2 tsk grov sennep
 • 2 spsk kapers
 • 1,5 spsk Cognac
 • Tabasco Efter behag

Herudover

 • Bitre salater (Her mizuna og radicchio)
 • Pommes frites

Sådan gør du
 

 • Skær kødet i helt små tern. Så fint som muligt. Det er en god idé at være en smule struktureret, når man arbejder sig fremad, så du sikrer at du gør det lidt ensartet.
 • Rør æggeblommer, dijonsennep, tomatpuré, salt og peber sammen. Tilsæt olien af et par omgange. Derefter grov sennep, finthakkede kapers og skalotteløg. Smag til med tabasco og cognac. Vend kødet heri. Smag til igen.
 • Fordel på tallerkner og brug eventuelt en udstikker til at gøre det lidt ensartet. Det er slet ikke nødvendigt.
 • Top med de bitre salater. Suppler eventuelt op med lidt urter, tomater og radisser. Server med pommes frites på siden.

Regi brugt på billederne:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close