Grease/ Grøntsager/ Hverdagshelt/ Selvgjort er velgjort/ Tilbehør

Kartoflerne til din grillaften

14. juli 2016

SPONSERET INDHOLD

Spis lige kartofler til, ik? Jeg har lavet et par opskrifter på kartoffeltilbehør til Bad Butcher – Det var jo også der hvor opskriften på butterflied kylling stammer fra. Og hver og en af disse tre slags kartofler ville gå fint til den kylling. Eller hvad du ellers lige måtte have til at syde på grillen. Det er bare op til dig at vælge, hvad du synes vil gøre sig bedst dertil. Og hvis du er rigtig beskidt, så laver koger/steger du dine pommes frites i andefedt. Så bliver de uhyrligt gode.

Skulle du have brug for en lidt sundere – WHAT – kartoffelsalat, så er der jo også den her version, som er lidt friskere.

Der er jo egentlig ikke så meget mere at sige end at hop ombord, for nu bliver det rigtigt godt.
Kartoflerne til din grillaftenKartoflerne til din grillaften

Kold kartoffelsalat uden formange dikkedarer

4 personer

  • 1 kg små nye kartofler
  • 3 spsk creme fraiche (38% selvfølgeligt)
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 zittaurløg
  • 2 spsk kapers
  • Dild i massevis
  • Salt og peber

Kog kartoflerne møre i saltet vand. Halv eller kvart dem alt efter størrelse. Snit et løg fint. Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep og kapers sammen. Smag til med salt og peber – Eventuelt også en smule finthakket dild. Vend kartofler og løg heri. Top op med masser af dild.

Kartoflerne til din grillaften

Trippelkogte pommes frites (aka påmfritter)

– Ja, det tager sin tid, men det er umagen værd. Alternativt koger du dine pommes første og anden gang i god tid, hvis du skal have gæster. Så er det bare at ploppe dem en enkelt gang i ønskebrønden, når grillen er startet.

4 personer

  • 4 bagekartofler
  • Olie til stegning
  • Salt og pommes frites krydderi fra Bad Butchers

Skær kartoflerne ud i stave. Du bestemmer hvor de rustikke de skal være og om de skal skrælles eller ej. Jeg ville ikke bruge tiden på det. Skyl herefter kartoflerne i koldt vand for at skylle stivelsen ud. Skyl til vandet er klart.

Kom kartoflerne i letsaltet vand og kog dem til de begynder at mørne. Det afhænger jo af tykkelsen. Men cirka 5 minutters tid. Sigt vandet fra og lad dem stå og dampe af.

Nu skal der koges i olie. Vælg en stor gryde, kom godt med olie i 1-2 liter. Varm olien til cirka 140 grader. Det er ikke det varmeste den kan blive, men alligevel varmt nok til det syder, når du kommer kartoflerne i. Nu handler det om at koge dem møre. De skal ikke nødvendigvis tage farve. Kom ikke alle kartoflerne i på en gang, så falder temperaturen i olien for meget. Kog dem i cirka 7-10 minutter.

Når alle dine pommes har fået første tur og er kølet, skal de have sidste og vigtigste tur. Her skal olien være cirka 170-180 grader. Igen sænkes kartoflerne i den gyldne brønd. Steg til de har taget farve og er blevet sprøde.

Læg dem på fedtsugende papir og krydr med salt og fries krydderi.

De skal helst spises ret hurtigt efter sidste friture bad.

Kartoflerne til din grillaften

Høbagte kartofler med chilismør

4 personer

  • 4 gode bagekartofler
  • 4 håndfulde hø (kan i en snæver vending undlades)

 

  • 125g blødt smør
  • 1-2 tsk chili mayo krydderi

Start med at røre smørret med krydderierne. Sæt dem herefter på køl til det skal bruges. (Det kan selvfølgeligt også sagtens bruges til en stor bøf) Lad det køle i en time minimum.

Læg et dobbelt lag stanniol på bordet. Placer lidt hø herpå og så en bagekartoffel, som forinden har fået et par stik med en gaffel. Pak det godt sammen.

Bag enten kartoflerne ved 220 grader i ovnen til de er møre – cirka 1-1,5 time afhængig af størrelse – eller giv dem en tur på grillen. Du kan sagtens komme dem på når du tænder op. Mærk efter om de er møre med en urtekniv.

Server de bagte kartofler med chilismørret. For god ordens skyld skal du ikke lige spise høet. (Du ved, aftalen med kaninerne. De spiser ikke din mad, så du spiser heller ikke deres)

Blot for at gentage mig selv og forsikre mig om, at ingen bliver ført bag lyset, så er dette indlæg udgivet i samarbejde med Bad Butchers, som jeg aftalte at dele et par af mine opskrifter med. Ord, tossede indspark, holninger og ideer er jeg dog heldigvis stadig selv herre over.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.