Grøntsager/ Hovedret/ Hverdagshelt/ Selvgjort er velgjort

kartoffel-porresuppe

27. januar 2013

kartoffel-porresuppe

“Baby, it’s cold outside”

Ja, det er godt nok koldt udenfor i øjeblikket. Fredag havde jeg en sulans lyst til suppe. Jeg gik og overvejede at lave en gang løgsuppe, men da jeg havde et par porrer, som ville tage livet af sig selv, hvis jeg ikke gjorde det for dem, blev det til denne suppe.

En ganske enkel suppe med enkle ingredienser. Og selvfølgeligt lige med lidt baconkærlighed.

Hvad skal du bruge? cirka 2 pers.

  • 2 små skalotteløg
  • 5 kartofler – forholdsvist store.
  • 2 små porrer
  • 2 laurbærblade
  • Lidt tørret timian.
  • 6 dl hønseboullion
  • 1 dl piskefløde.
  • 15g smør
  • Salt og friskkværnet peber.

“topping”

  • Bacon
  • Persille

kartoffel-porresuppe

Svits de snittede løg i smørret. Tilsæt de rensede snittede porrer og kartofler når løgene er gennemsigtige. Op i med boullionen og laurbærbladene, timian, salt og peber. Jeg synes ikke at timianen skal være smagsstyrende, den skal bare være der, så hold lidt igen med det.

Kog det var mellemvarme i cirka 25 minutter. Til det får sådan en små-underligt udseende som nedenfor. Fisk dine laurbærblade op og giv den en ordentlig tur med stavblender (eller lignende) til den er helt glat og fin. Herefter er der blot at give den fløden, sætte den på komfuret igen og vente til den lige har boblet en enkelt gang.

kartoffel-porresuppe

Server med hakket persille, et par striber olie og sprødstegt bacon.

kartoffel-porresuppe

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Mette
    3. februar 2013 at 21:44

    Uhm – hvor ser det dejligt ud på en kold dag.
    Og så endda i en mågetallerken! MUMS!

    • Reply
      Thomas
      6. februar 2013 at 1:12

      Tak!
      Det er min favorittallerken i øjeblikket.

      /Thomas

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.