Grøntsager/ Hovedret/ Restemad / stop spild af mad/ Selvgjort er velgjort

Kartoffel Porresuppe

11. januar 2019

Der er jo egentlig ikke så meget nyt under solen med opskriften. Jeg har tweaket en smule – Tweaket, ikke twerket. Men det kommer vi til. Men der er til gengæld sket ret meget i den lille familie, som også er grunden til fraværet på bloggen.

Der skete jo det, at vi endeligt fik den lillebror, som vi har ventet på rigtig længe. Han kom lige før jul, men efter et par dage, fandt vi så også ud af at han var meget syg. Det krævede operation og gjorde lidt at vi nærmest bare forlod huset juleaftensdag og først kom rigtigt hjem allesammen for et par dage siden. Det var jo ikke ligefrem planen, da jeg egentlig var lige ved at røre risalamanden og skulle til at sætte stegene i ovnen. Dem har jeg lige smidt ud. Yikes . Det var i den grad spændende. Heldigvis har vi fået en så godt som rask lille baby med hjem. Så ofrer man gerne anden. Men det har dog krævet at der skulle ryddes grundigt op i køleskabene. Da der var en masse halvfærdige projekter i dem, som skulle have været på bloggen, men endte i skraldespanden, for de var i den grad blev færdige. Der skulle også lige reddes en del i køleskabet. Og et af resultaterne af den oprydning er denne suppe. Fyldig og lækker. Men lidt med nogle små tweaks

For det første havde jeg ikke lige noget fløde, purløg og hvad man ellers lige gør sig i. Så man måtte sno sig. Men derudover kunne jeg så frembringe en del tomater, som faktisk havde set bedre dage og noget andefond/bouillon, som var ret lyst. Normalt ville jeg nok gå med en hønse, kalve eller grøntsagsfond til denne suppe. Men det smagte faktisk glimrende. Jeg kunne godt have brugt lidt friske krydderurter til toppen, men det var hverken på lager. Og skulle du foretrække den vegetarisk, så er det jo rystende nemt at gøre. Så fjerner du bare lidt bacon og erstatter fonden med en grøn version. Tadaaa. Du kan også sagtens supplere op med andre rodfrugter, hvis du lige har noget, som er ved at miste gejsten.

Det er nemt. Varmende og billigt. Bliver det meget bedre her i januar?

Kartoffel Porre Suppe med bacon og tomater

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Hovedret, Suppe
Servings: 4 Personer
Author: Thomas

Ingredients

  • 2 stk løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 stk porrer
  • 800 g bagekartofler i tern
  • 2 dl hvidvin
  • 5 dl fond
  • 10 kviste timian
  • 4 stk laurbærblade
  • 50 g smør
  • 150 g skyr Kan erstattes af enten creme fraiche eller fløde.
  • 2 spsk æbleeddike

Topping

  • 150 g skyr
  • 200 g cherrytomater
  • 5 stk timiankviste
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g bacon

Instructions

  • Svits løg, hvidløg og porrer i en smule olie uden det tager farve. Det skal blot let falde sammen. Kom kartoflerne på og svits endnu nogle minutter.
  • Kom vin og fond på. Top op med vand, så det dækker kartofler og porrer med en centimeter. Bind timian og laurbær sammen og kom ved.
    Lad det simre i 30-40 minutter til kartoflerne er helt møre. 
  • Tag urtebuketten op. Blend med en stavblender til massen er helt glat. Tilsæt smør og skyr. Justér eventuelt konsistensen med en smule vand, hvis du synes den er for tyk. Smag til med æbleeddike, salt og peber.
    Lad den varme godt igennem før den serveres.

Toppings

  • Halver tomaterne og kom på en bradepande. Top med timian, olivenolie, salt og peber. Bag ved 180 grader i cirka 30 minutter.
  • Skær baconet i tern og steg sprødt.
  • Server suppen toppet med bacon, tomater (inkl olie), skyr og eventuelt lidt ekstra friskkværnet peber. Alternativ kan klassikere som purløg også bruger.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.