Bagværk/ Kager/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter/ Ting til kaffen

Kanelsnurrer

25. januar 2013

Kanelsnurrer

I dag havde vi ikke mindre end to fødselarer på kontoret. Jeg havde egentlig lovet at tage kage med i den anledning, men delvist fordi vi alligevel få kage igennem frokostordningen om torsdagen og ja, jeg glemte det. Så blev det i stedet til fredagsforsinkedesnurrer.

Jeg er temmeligt vild med dem. Der er ikke noget bedre end lige at hoppe forbi Meyers og få en snurrer og en kaffe. Men da vi er ret mange som skal have dem i morgen, ja, miinto vokser og vokser, så var det nok bedre at bage dem selv.

Jeg har tit bagt kanelsnegle, så det er lidt potato-potato. De skal lige drejes en omgang eller 5. Jeg lavede dem lidt mindre end normalt, men jeg tror det går. Her blev der til 50 mellemstore snurrer og så min Sneglzilla.

Skal du ikke have hele den pukkelrykkede på besøg eller brødføde en mindre afrikansk stat, så halver portionen.

Hvad skal du bruge? (til RIGTIGT mange)

  • 1l mælk
  • 50g gær
  • 3 æg
  • 25g salt
  • 1 spiseskefuld kardemomme
  • 300g sukker
  • 2kg mel
  • 25og smør

Remonce

  • 200g smør
  • 250g sukker
  • 3 spiseskefulde kanel

Opløs gæren i mælken. Hvis du har lidt travlt, så lun mælken, da gæren så virker hurtigere. Den skal ikke være for varm, for så dør den.

Rør æggene i. Det samme med sukker, salt og kardemomme. Begynd stille og roligt at tilføje mel – Husk! Du skal altså have en velvoksen røremaskine, hvis den skal klare en dej af 2kg mel. Når dejen er samlet og æltet lidt, skal du til at indarbejde smørret. mmmm… Skær det i små stykker og rør det i.

Det er vigtigt at du får æltet rigtigt godt igennem. Ælt minimum 10-15 minutter. Sæt den så til at hæve overdækket i cirka en time (halvanden gør heller ikke noget). I mellemtiden rører du remoncen sammen. Ja, det er ikke meget sværere end at røre smør, sukker og kanel sammen.

Nu skal der snurres. Del dejen i to. Rul den ud i en firkant. Vel cirka 7-8mm i højden. Fordel remoncen på to tredjedele.

Kanelsnurrer

Vip den del som ikke har remonce på indover.

Kanelsnurrer

Fold den sidste del indover, så du nu har tre lag dej og 2 lag remonce.

Rul forsigtigt dejen lidt tyndere. Det er ret vigtigt at der ikke går hul på den, så remoncen flyder ud. Jeg tror min dej var cirka 7 mm høj. forholdsvist lang og så cirka 20 cm bred.

Kanelsnurrer

Jeg skal dem i strimler der var cirka 1,5 cm brede.

Tag strimlen, rul/sno den 5-6 gange. Men pas på remoncen ikke flyder ud. Sno den rundt om din finger (ned af) cirka 2 omgange. Herefter tager du den ende du snor og putter op over (altså i toppen af fingeren) og så drejer du den af fingeren. Den skal nærmest vendes af. Det er måske svært at forklare, men giver mening når du står med dejen i hånden. (No pun intended).

Sæt dem på en bageplade. Lad dem hæve cirka en times tid. Pensl dem med smør.

Bag dem ved cirka 200 grader i 12 minutter. Du kan se og lugte når de er færdige.

Gider du ikke alt det rulle/snurre/vrikkeværk. Så laver du bare ganske almindelige snegle i stedet.

Kanelsnurrer

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Råvarecirkus » Kanelsnurrer
    25. marts 2013 at 23:08

    […] er nemlig både fine og dejlige de svenske snurrer, som jeg fik lyst til at bage, da min bloggerkollega Thomas smed dem på nettet for noget tid siden. Han er i øvrigt meget bedre til at beskrive […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.