Bagværk/ Kager/ Selvgjort er velgjort/ Sødt / desserter/ Ting til kaffen

Kanelsnegle uden dikkedarer

21. marts 2016

Ikke at jeg siger, at jeg er nem. Men jeg er i hvert fald ikke svær at overtale, hvis du lokker med en god kanelsnegl. Og hvis du så vælger at lokke mig med den opskrift, som kommer længere nede, så er du rigtigt godt på vej. Der mangler i særdeleshed hverken sukker eller smør. Melet er så hvidt, at selv DF vil kigge imponeret på det. Sådan er det bare. Så tag alle dine palæo-livsstils-holdninger og kast dem over bord (i hvert fald i 10 minutter) og nyd sådan en sag her.

Jeg bager altid mine kanelsnegle i en form, da jeg godt kan lide, at de vokser sammen. Så får de også lidt højde på og så kan jeg bedst lide det hvide brød, som ikke har taget farve. Du kan selvfølgelig også sagtens sætte dem på plader hver for sig. Husk på at bagetiden altså kan variere lidt efter om de bages seperat eller i form – Og hvor tyk formen er. Bag dem indtil de har taget farve.

PS. Når du skal arbejde så meget smør ind i dejen, så er det altså en fordel, hvis du bruger en maskine til det. Ellers kan du godt blive lidt træt i armene.

Kanelsnegle uden dikkedarerKanelsnegle uden dikkedarer

Kanelsnegle uden dikkedarer
 
Forfatter:
Ingredienser
Dej
  • 5dl mælk
  • 30g gær
  • 2 æg + 1 til pensling
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 spsk sukker
  • 0,5 tsk stødt kardemomme
  • 850-900g mel
  • 200g smør
Remonce
  • 200g smør
  • 250g sukker
  • 2 spsk kanel
Sådan gør du
  1. Lun mælken op til cirka 35grader. Udblød gæren heri og pisk æg og sukker i. Rør mel, salt og kardemomme sammen. Arbejd melet i lidt af gangen og fortsæt til dejen slipper kanterne på røreskålen. Ælt i 5-7 minutter. Tilsæt tern af koldt smør og ælt til det er arbejdet ind i dejen.
  2. Lad dejen hæve op til dobbelt størrelse. Det tager cirka en time.
  3. I mellemtiden arbejdes ingredienserne til remoncen sammen. Sæt den endeligt ikke på køl, da den så bliver hård at arbejde med.
  4. Rul dejen så tyndt ud som muligt. Smør remonce på. Rul den sammen og skær ca 2-3 cm tykke skiver. Sæt i formen. Lad dem efterhæve cirka en halv times tid. Pensel sneglene med sammenpisket æg.
  5. I en forvarmet ovn bages sneglene 15-17 minutter ved 200 grader. Lad dem køle og giv dem et godt lag glasur.
Kanelsnegle uden dikkedarer

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Bedøm denne opskrift:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.