Hovedret/ Hverdagshelt/ Ko/ Selvgjort er velgjort

Kalveruller med marsalasky og svampe – Lidt ala saltimbocca.

1. august 2019

Jeg synes det er ret sjovt, at se tilbage på den udvikling der har været her på bloggen omkring min madlavning. Først lavede jeg bare det jeg kunne. Så lavede jeg det Brødrene Price kunne (eller i hvert fald fandt inspirationen der). Så blev jeg bedre til at lave mad og så skulle det være lidt fancy – Måske sågar så fancy, at jeg ikke helt kunne bære det. Så gik det lidt i klassiskerne igen. Og nu er jeg vist mest kommet til det punkt, hvor jeg bare laver mad. Jeg har jo alle dage haft gastronomiske helte – Og jeg har jo så også været inspireret af dem. Men nu synes jeg faktisk, at jeg er blevet lidt bedre til at stå på egne ben og så bare lave mine egne retter.

Jeg tror måske næsten man kan kalde det her for min ret. Den blev frembragt på den der “hvad har vi egentlig i køleskabet” måde, hvor man ender med at sjusse sig frem og det ender med at give noget, som næsten er bedre end det man turde håbe på.

Der var kalveinderlår i overskud fra en anden ret. Min salvie er ved at overtage hele haven og der var kantareller fra et projekt, som jeg laver sådan arbejdsmæssigt. Det lugtede ganske meget af noget italiensk. Jeg har altid en marsala åben, som bare venter på at blive sovset til i smør og derved ende sine dage som sovs/sky. På sidelinien til disse var der også nogle brasede kartofler og lidt salatblade. Havde det været lidt godt brød, havde brokket sig over det heller. Det var sådan et helt perfekt hverdagsmåltid, som man forholdsvist hurtigt bikser sammen. Det der reelt set tager tid i den her process er at binde rullerne. Du kan vælge blot at stikke en tandstik i dem. Men jeg var bange for at mozzarellaen ville løbe sig en tur, hvis jeg ikke snørede ordentlig til, men det var ikke noget problem.

Kalveruller med salvie og mozzarella

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: kalv
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 600 g Kalveinderlår
  • 1 kugle mozzarella
  • 20 stk salvieblade
  • 4 skiver parmaskinke
  • 2 stk skalotteløg
  • 200 g kantareller
  • 2 spsk kapers
  • 2 dl marsala
  • 75 g smør
  • 1 stk citron

Tilbehør

  • Brasede kartofler
  • Grøn salat

Sådan gør du

  • Skær kalvekødet ud i 8 skiver. Bank det fladt med en kødhammer.
  • Læg et salvieblade, lidt mozzarella og en halv skive skinke på. Krydr med salt og peber. Rul den stramt, læg et salvieblad på toppen og bind den med lidt kødsnor.
  • Steg rullerne 2-3 minutter på hver side ved høj varme. Tag dem af varmen.
  • Svits to finthakkede skalotteløg i en smile olie. Kom kapers, 4-5 finthakkede salvieblade og kantareller på. Steg dem et par minutter.
  • Tilsæt marsalen og lad den koge lidt ind. Sluk for varmen og rør smørret i.
  • Smag til med citronsaft, skal, salt og peber. Returner kødet på panden og lad det samle sig en smule sammen med skyen. Server.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.