Fisk og skaldyr/ Forret/ Selvgjort er velgjort/ Weekendmad

Kaftofler, Rømørejer, dild og karse.

8. juni 2013

Det er faktisk ganske enkelte en helt perfekt sommerforret – Eller hvis du ruller med den helt store tegnebog, sågar også en hovedret.

Igår var planen ganske klar, jeg tog i torvehallerne. Købte nogle gode ting. Faktisk var der ikke en overordnet plan for det, det var mere for at udfordre mig selv. Jeg endte med at lave tre retter. En med rejer, en med tun og en med kammuslinger.

Når man laver en så forholdsvist enkel ret som denne, så er det også lidt et krav at dine råvarer er i orden. Det vil helt sikkert blive en kedelig omgang med vinterkartofler og rejer fra lage.

Da jeg skulle købe rejerne, så troede jeg det var fjordrejer, men det var åbenbart Rømørejer/hesterejer. Jeg prøver i høj grad at blive klogere på forskellen. Så vidt jeg lige kunne se, så burde rømørejer ikke blive røde ved kogning, og der skulle være lidt forskel i hvor de lever. Men skulle ikke kunne gøre mig klog på det. Godt smagte de i hvert fald.

Jeg tog den dovne approach til rejerne og købte dem pillede. Kiloprisen er så også hamper, 700kr kiloet. Vi kunne godt nøjes med 50 gram til deling.

Der var lidt ekstra mayo, men det er næsten svært at lave i mindre portioner.

Hvad skal du bruge? (2 pers)

  • 18-20 meget små kartofler
  • 50g rejer – pillede
  • En god håndfuld dild
  • 1 æggeblomme
  • 1,5dl olie 
  • 10 dråber citron
  • Karse
  • 50g smør
  • Salt og peber

Det er ikke meget der skal gøres klar.

Kog kartoflerne. Kog dem eventuelt med dildstilke og salt. Når de er klar skal de egentlig bare køle af.

Smelt smørret ved lav varme og lad det brune. Tag det af varmen når har fået en lys brun farve.

Rør en mayo med æggeblommen, citronsaft og olie nok til den bliver godt tyk. – Husk at smag til med salt og peber.

Blend/hak en god håndfuld dild. Når dilden er decimeret til meget mindre stykker kommer du en god spiseskefuld mayo (eller halvanden) ved og kører den yderligere.

Kaftofler, Rømørejer, dild og karse.

 

Kom den på en fattigmandssprøjtepose – Læs: frysepose. Når du skal anrette, klipper du bare et lille snip af og trykker løs.

 

Kaftofler, Rømørejer, dild og karse.

 

Anret med kartofler og små mayo toppe. Klip karse udover. Drys rejer over og kom lidt dild ved. Giv kartoflerne et par skefulde brunet smør. Drys en smule salt og peber udover.

Bør nydes med et koldt glas vin og en du holder af.

 

Kaftofler, Rømørejer, dild og karse.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Julefrokost i januar måned – Fredes Foodlog
    8. januar 2017 at 10:29

    […] Mellemret. Den første mellemret var en ret inspireret af MadetMere med kartofler vendt i brunet smør med rejer, dildmayo og rød skovsyre. Opskriften dertil kommer […]

  • Reply
    Kartofler i brunet smør med rejer og dildmayo – Fredes Foodlog
    9. januar 2017 at 7:38

    […] Som en skøn mellemret, som jeg bl.a. brugte til en julefrokost i januar, er denne ret helt fantastisk. Den serveres alle tider på året, og den smager simpelthen forrygende! Den er inspireret af MadetMere.dk . […]

  • Reply
    KH Würtz - #Keramikguiden - Madet Mere
    1. maj 2017 at 23:01

    […] husker stadig den glæde jeg havde, da jeg købte den første skål derfra. Umiddelbart mener jeg, at det her var det første dokumenterende indlæg, hvor jeg bruger skålen. Og det er faktisk stadig en rigtig […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.