Frokost/ Gris/ Hovedret/ Mormormad/ Selvgjort er velgjort

Julefrikadeller – Eller bare frikadeller deluxe.

2. december 2014

Om det er juledeller eller bare nogle deller, som der er kræset ualmindeligt meget for, må være helt op til dig. De kan sagtens spises på en højhellig mandag. Hvis det afskrækker dig, at der er cognac i, kan du eventuelt vælge at koge alkoholen væk fra cognacen. For mig gør den ikke noget. Alternativt drop den.  I bund og grund vil jeg bare gerne ud med det budskab, at man altså sagtens kan gøre frikadeller rigtigt lækre og man sagtens kan lege med dem.

Jeg valgte at give mine frikadeller et ordentligt skud krydderi. Nu er det jo trods alt snart ved at være jul. Så skal der ikke mangle noget. Vel sagtens også derfor de fik både fløde og bacon. Ja ja, det kan også spares væk. Men lad være med det. Det er jo så godt.

Det er jo nærmest lidt blasfemisk at lave andre deller end dem fra min mors opskrift, men man må altså godt lege lidt med maden. Her stammer opskriften fra nogle vi har lavet på mit arbejdet til vores julefrokost menu. Vi er kommet frem til denne smagskombination – Dog har jeg ændret lidt i det, for at det passer bedre til bloggen. Tænker at du ikke lige har behov for at røre fars af 15kg kød af gangen. (Og skulle du gøre det, kan jeg sige at du får cirka 650-700 frokostdeller af sådan en portion.)
Julefrikadeller - Eller bare frikadeller deluxe.Ingredienser:

  • 450g hakket kalv og flæsk
  • 100g bacon
  • 2 æg
  • 1,5 dl fløde
  • 1dl cognac
  • 150g løg
  • 150g mel
  • 0,5 tsk allehånde
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk nelliker
  • Salt og peber

Hak baconet meget fint og rør i det hakkede kød. Tilsæt også krydderier, salt og peber. Blend løg, fløde og cognac til en ensartet konsistens. Ja, det er lidt en morgensmoothie fra helved, men den skal i farsen, bare roligt. Bland i farsen sammen med æg og mel. Steg en prøvedelle for at se om krydringen er rigtig. Hvis den er det, lad farsen trække en halv times tid på køl før du former og steger de resterende deller. Frikadeller skal have to stegeflader, hvis du spørger mig. Steg dellerne til de er gennemstegte og føles faste når du trykker på dem. Og behøver jeg at sige det – De skal selvfølgeligt steges i smør.

Server med surt – Her var det hjemmesyltet rødkål og agurksalat.

Julefrikadeller - Eller bare frikadeller deluxe.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Mikkel Bækgaard
    7. december 2014 at 11:05

    Dejligt. Jeg vil dog også lige slå et slag for, at man enten går ned til sin slagter og køber helt friskhakket kød eller endnu bedre hakker det selv. Det gør en hulens til forskel at bruge en frisk fars.

  • Reply
    Simone
    23. marts 2018 at 20:49

    Kan man stege dem dagen før??

    • Reply
      Thomas
      27. marts 2018 at 23:46

      Det kan du sagtens.

      Thomas

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.