Grøntsager/ Hovedret/ Hverdagshelt/ Selvgjort er velgjort

Jordskokkesuppe med persilleolie og bacon.

16. oktober 2012

Jordskokkesuppe med persilleolie og bacon.

Søndag stod den igen på familiebesøg. Det var svigermor og far som havde meldt ankomsten og jeg ville gerne imponere en lille smule. Så vi skulle ikke have mindre end tre retter til frokost.

Første ret var en jordskokkesuppe med persilleolie og ristet bacon. Da det var en lille forret var portionerne ikke så store. Her var der til 4 mennesker. Skal det bare være en hovedret, så er der ikke til mere end to personer.

Jeg måtte tilføje en enkelt pastinak for at give lidt fylde.

 

Hvad skal du bruge?

 • 500g jordskokker
 • 1 pastinak
 • 1 rødløg
 • 8dl hønsefond
 • 1 dl piskefløde
 • Smør

Persilleolie

 • 50-60g Bredbladet persille (Og det er altså ret meget)
 • 4 spiseskefulde olie – Neutralt smagende.

Herudover også bacon. Meget bacon. Steges sprødt. Uhm.

Jeg startede med at lave persille olien. Det var blot at køre en tur med kværnen til min bamix. En blender vil også sagtens kunne bruges. Jeg startede med alt olien og spædede så efterfølgende op med persille. Det er som om den ikke rigtigt tager ordentlig fat ellers.

Jordskokkesuppe med persilleolie og bacon.

Lad mosen trække over en lille si eller et dørsalg. Lav den i god tid, så den kan nå at køre igennem.

Jordskokkesuppe med persilleolie og bacon.

Denne persilleolie var lige dele pynt, blær og lidt ekstra smag 🙂

Suppen tog ikke lang tid at lave. Tiden løb fra mig, men jeg vil tro det ikke tog meget mere end et kvarters tid for jordskokkerne at koge i stykker. For at spare lidt på opvasken, lavede jeg den i en pande med høje sider. (Den samme jeg havde brugt til at stege bacon) – Og med god grund.

Jeg startede med at riste de rensede jordskokker, pastinak og løg af i en lille smule brunet smør (og den lille smule baconfedt som var tilbage). Planen var at dette skulle give suppen en lidt mere rundt smag. Jeg synes også det virkede meget godt.

Jordskokkesuppe med persilleolie og bacon.

Da de var ristet godt af tilsatte jeg fonden, lagde låg på og skruede ned for varmen. De skulle blot boble forsigtigt. Det kogte i omegnen af 15 minutter.

Jordskokkesuppe med persilleolie og bacon.

Jeg gav dem efter kogningen en ordentlig tur med min stavblender. Tilsatte fløden. Smagte til med salt, peber og en smule citronsaft. Jeg lod det blot ramme kogepunktet igen. Så blev serveret.

En fantastisk suppe til kolde aftener.

Jordskokkesuppe med persilleolie og bacon.

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Kasper
  17. oktober 2012 at 8:36

  Det ser lækkert ud, jordskokkesuppe er altid et sikkert hit. Jeg fik et tip til krydderurteolier på en kokkeskole med Wassim Hallal, hvor han anbefalede, at man varmer olien op til 60 grader, før man blender det med urterne. Det skulle holde meget bedre på farven, har dog ikke selv prøvet det.

  • Reply
   Thomas
   17. oktober 2012 at 9:10

   Jeg har også læst det med de 60 grader. Jeg tror mere at det er hvis man vil gemme olien. Og, tak 🙂

 • Reply
  Tine
  8. marts 2016 at 20:34

  Hej Thomas. Har du bud på hvad jeg har gjort galt når persilleolien selv efter en si fortsat er mat næsten som pesto?

  • Reply
   Thomas
   10. marts 2016 at 0:07

   Hej Tine,
   Når du siger mat, er det så fordi farven ikke er trukket ordentlig ud eller den ikke er helt grøn?

   Hvis den ikke er grøn nok, så kan du vælge hurtigt at blanchere persillen, det kan give lidt ekstra, men husk den skal i isvand med det samme. Du kan også lade den trække efter den er blendet og før den sigtes. Det kan sikkert hjælpe.

   Thomas

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.