Fisk og skaldyr/ Forret/ Selvgjort er velgjort/ Weekendmad

Jomfruhummer forret med kål og svampe.

24. december 2013

Ja, det er gået ganske trægt med at få delt opskrifterne til månedens menu – I OKTOBER! Nu er jeg snart ved at være der, hvor årets største menu skal præsenteres, så jeg tænkte, at jeg lige måtte op til niveau, før jeg smed mere ud i æteren.

Til alle dem der havde glemt hvad det drejer sig om. Så vil jeg fra tid til anden gerne lave en menu, som passer til sæsonens råvarer og hvor flere elementer går igen, så man ikke behøver at købe en masse for at imponere sine gæster. Dette gør selvfølgeligt også at man kan holde prisen nede, hvilket bare er et plus. Du kan se alle retterne lige her

Jeg synes at denne forret blev lige minimalistisk nok. Den kunne godt bruge en lille smule fedme. En Dild mayo ville gøre sig godt til denne. Så skulle du have lyst at lave denne, så overvej at medtage denne mayo med i overvejelserne. Lav eventuelt ekstra syltede svampe, da de kan holde sig og også skal bruges til en anderet i menuen. De kan sagtens laves i god tid.

Jomfruhummer forret med kål og svampe.

Hvad skal du bruge?

  • 2-3 jomfruhummerhaler pr mand
  • 3 rosenkål
  • 2-3 håndfulde tragt kantareller (kan erstattes af almindelige kantareller, Shiitake eller Enokisvampe, brug dem du har).
  • Koldpresset Rapsolie 
  • Skovsyre, til at pynte af med – hvis man er sådan lidt hipsteragtig.

Syltelage til svampene

  • 2 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 2 spiseskefulde sukker
  • 1 teskefuld salt
  • 1 teskefuld sennepskorn (kan undlades)
  • 10 peberkorn
  • 2 laurbærblade

Start i god tid med at rense dine svampe. Kog elementerne hurtigt op til syltelagen. I en lille smule olie steger du ved kraftig varme svampene af. De skal bare lige have et lille chok. Kom dem i en plastikbøtte og kom syltelagen over. Sæt den på køl og lad den i hvert fald trække en time eller to. Gerne længere.

Jomfruhummer forret med kål og svampe.Nu er det tid til rosenkålen. Pil forsigt bladene af. Kom dem i en plastbøtte og sæt til side. Lige før servering skal de blanchere i cirka et halv til et helt minut i enten letsaltet vand eller noget boullion. Kom dem herefter over i isvand, så de bliver ganske sprøde.

Jomfruhummer forret med kål og svampe.Til sidst skal jomfruhummerne gøres klar. Pil skallen af dem og sørg for at fjerne tarmen. For ja, du har ikke lyst til at servere afføring fra dine gæster. Disse skal også porchere to minutter før servering. Brug samme væske, som du også lige har brugt til rosenkålen. Men de skal ikke i isvand. Det er vigtigt at de ikke bliver overtilberedt. Hellere lidt for lidt end lidt for meget.

Nu er du klar til servering. Anret med jomfruhummer, kål og svampe. Giv lidt salt og peber. Giv retten par dråber rapsolie. Velbekomme.

Jomfruhummer forret med kål og svampe.Jomfruhummer forret med kål og svampe.

 

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.