Selvgjort er velgjort/ Udenfor kategori

Inspiration til Nytårsmenuen anno 2014.

27. december 2014

Hej du – Og glædelig jul. Nu er vi ved være ovre årets julefrokoster og fokus skal videre i systemet. På det virkeligt vigtige, nemlig at vinke farvel til 2014 med maner. Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at nytår de seneste år har fyldt mere mentalt end julen, for der skulle det være både højere og vildere. Men i år har vi valgt at trække stikket en smule. Faktisk skal jeg ikke en gang lave mad. Vi tager nemlig på KUL og nyder god mad og drikke sammen med en masse andre kaliffer. Men dermed ikke sagt, at jeg ikke har forberedt en lille nytårsmenu til jer. Jeg har nemlig også samlet og skrevet alle opskrifterne ned. Egentlig lavede jeg denne menu til ChriChri, men det er det, som jeg ville lave, hvis jeg ikke skulle ud og spise. Forberedelserne er ikke så slemme, så det kan lyde til og bedst af alt, du kan lave langt det meste klar i god tid. Ergo. Du kan holde en stressfri nytårsaften med masser af blær. Og faktisk, så er den heller ikke overraskende dyr at lave. Selvfølgeligt hvis du kun skal lave til to mennesker, kan det blive lidt pebret, da nogle af ingredienserne ikke nødvendigvis kan købes i så små mængder. Jeg lavede denne menu til 10 mennesker i alt og råvare indkøbet lød på omkring 140-150 kroner pr mand. Nogle af tingene fandt jeg på tilbud, hvilket selvfølgeligt også hjalp på det. Du kan også mixe og matche lidt. Tag en forret, en hovedret og en dessert, hvis du hellere vil det. Her er der i hvert fald mulighed for variation.

Inspiration til Nytårsmenuen anno 2014.

Rimmet Torsk med rødbede og syrnet fløde. Opskrift lige her

Inspiration til Nytårsmenuen anno 2014.

Kammusling med gulerodspuré og havtorn. Opskrift lige her

Inspiration til Nytårsmenuen anno 2014.

Svineskank med kål og glaceret gulerod. Opskrift lige her

Inspiration til Nytårsmenuen anno 2014.

Tournedos med selleri, andelever og trøffel. Opskrift lige her.

Inspiration til Nytårsmenuen anno 2014.

Æble i variation. Opskrift lige her.Inspiration til Nytårsmenuen anno 2014.

Chokolademousse med solbær og rødbede. Opskrift lige her

Derudover er det jo også lovligt at snuse lidt til sidste års menu, som blev næsten for ambitiøs. Jeg fik i hvert fald spist de fleste under bordet. Du kan se den lige her. Et par opskrifter derfra har også ramt bloggen. Det var selvfølgeligt kun mine favoritter.

Inspiration til Nytårsmenuen anno 2014.

Østers med persilleolie og chorizo

Inspiration til Nytårsmenuen anno 2014.

Puffede Ris

Inspiration til Nytårsmenuen anno 2014.

Stenbiderrogn og jordskok

Inspiration til Nytårsmenuen anno 2014.

Rimmet Laks med rygeost

Og lige de allersidste tips til opskrifter. Så tror jeg altså de her, ville gøre sig rigtigt godt på en nytårsmenu:

Inspiration til Nytårsmenuen anno 2014.

Rørt Tatar af kalveinderlår

Inspiration til Nytårsmenuen anno 2014.

Skindstegt torsk med blomkål og kapers.

PS. Hav et godt nytår – Og pas på fingrene.

PPS. Hvis du smider et billede af en af mine retter på instagram, så lav lige en @madetmere på den, så bliver jeg så glad.

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Erland
    27. december 2014 at 11:21

    SUPER lækre retter – og flot præsenteret – enkelt og lækkert

  • Reply
    Jakob Forsberg Larsen
    29. december 2014 at 15:20

    Hej Thomas
    Tak for inspirationen 🙂 Kan du anbefale en god dessertvin eller lignende til æbledesserten? Godt nytår!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.