Hovedret/ Ko/ Slowfood/ Weekendmad

Hvidvinsbraisseret kalveskank – ala osso buco.

13. december 2017

Jeg kan bare mærke at jeg er i mit es her i de kolde måneder. Maden passer bare meget bedre til mit tunge hjerte. Jeg er ret vild med kalveskank og de fleste gange bliver den bare tilberedt i den version, hvor de er skåret i skiver. Men jeg har nu flere gange fantaseret om at lave en hel kalveskank på denne måde. Jeg har gjort det en enkelt gang før, hvor det var i et mere asiatisk twist. Sådan her. Men her blev den lavet mere ala den klassiske osso buco, som jeg er ret vild med.

Det kan være ret svært at opdrive en hel kalveskank i supermarkedet, så det vil sikkert kræve at du skal et smut til slagteren og eventuelt bestille den i forvejen, da det måske ikke er lagervare hos de fleste. Det gode er dog at kalveskank er virkeligt billigt OG er totalt fuld af smag. Til gengæld for den store smag og de tykke lommer, fra alle de penge du har sparet, er så at du skal bruge lidt tid på frembringelsen. Denne skank fik 3-3,5 time på blusset ved lav varme. Skulle jeg lave den i ovnen, da det er noget nemmere, så ville jeg nok give den cirka 5 timer ved 150 grader efter den er brunet af og gjort klar. Det var egentlig ikke hensigten at det skulle være en tomatsauce, som var ved. Nok nærmere en koncentreret hvidvinssauce med tomater. Jeg jævnede heller ikke saucen, men vil du have den lidt tykkere, så giv den en gang meljævning eller maizena.

Vores tilbehør var i den mere simple ende, så jeg lavede en gang bygotto og så med en grøn salat til. Men du kan både vælge en gang risotto eller mos. Sågar bare en grøn salat og godt brød skulle få dig kørende.

Sådan en skank vejer mellem 2 og 3 kilo. Meget af det er ben og efter det er braisseret, har du mad til 4-5 mennesker i sådan en basse.

kalveskank

kalveskankkalveskankkalveskank

Hvidvinsbraisseret kalveskank - ala osso buco.

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 10 minutter
Servings: 4 portioner
Author: Thomas

Ingredients

  • 1 hel kalveskank
  • 3 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 4 stængler bladselleri
  • 3 gulerødder
  • 1 flaske hvidvin tør.
  • 4 blade laurbær
  • 10 kviste timian
  • 1 dåse flåede tomater
  • Balsamicoeddike
  • Salt og peber

Instructions

  • Skanken brunes af i en smule olie på alle sider. Tag skanken op.
  • Kom kvarte løg, finthakket hvidløg, grove skiver af bladeselleri og gulerødder. Svits et par minutter og kom skanken tilbage.
  • Hæld vin ved og kom urterne på. Lad det koge op og skum af et par gange.
  • Lad det simre i 2,5 timer under låg ved lav varme.
  • Kom de flåede tomater ved og simmer videre til skanken er mør. Cirka 1-1,5 time.
  • Smag til med salt, peber og balsamico eddike.
  • Server med gremolata (finthakket persille med citronskal og hvidløg).
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

 

kalveskank

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.