Udenfor kategori

Hvad er din sommervin?

13. juli 2016

SPONSERET INDHOLD

Vi drikker simpelthen ikke nok vin. Ja, det plejer jo at være den anden vej rundt. Ikke at det rigtigt har været vores problem. Med en lille terrorist i huset, så er de gode intentioner mange, men mange gange bliver det desværre også bare ved intentionen. Jeg har tidligere været til et par lærerige arrangementer arrangeret af Cotes Du Rhone, hvor vi efter det sidste talte om sommervine og her jo meget med henblik på Cotes Du Rhone.

Jeg tror de fleste tænker efterår / vinter, tunge gryderetter og mørkt kød, når man nævner Cotes Du Rhone. Og det er der jo faktisk ikke noget galt i. For det passer, men området er altså også mere end det. Jeg synes fx at det er værd at fremhæve roséen når det er i sommermads sammenhæng. For at en rosé fra området kan kalde sig en CDR, må der maksimalt bruges 20% hvide druer, hvilket der er i hvert fald i mit hoved betyder, at du også ender op med en vin med noget mere pondus. Og så derfor sagtens kan hamle op med rødt oksekød.

Den fejl, som jeg tror mange begår, når de skal vælge vinen til grillaftenen og generelt den lettere sommermad er, at de vælger en for tung (og måske lidt for billig) rødvin til bøfferne, som skal gå deres sejrsgang på grillen. Det der bare er ved det er, at bøffen måske udgør en mindre del af det samlede måltid. Her er jo måske også en kotelet, lidt kylling eller en pølse. Sådan nogle kød, som man oftest vil vælge en lidt lysere vin til. Og nu kommer vi så til denne rosé finte. Vælg en kraftig rosé, som vil kunne stå imod det hele. Så er det sagt. Nå.
Hvad er din sommervin?

Hvad fik vi så?

Vi fik en rosé (Château d’Aqueria Rosé – Tavel, 2015) som kan købes hos Løgismose. I min næse og mund, (som folk der kender mig ved er lidt afsporet), var det nemt at finde bær, lidt peber og citrus, mens også en god bund, så det ikke bare var en man løb om hjørner med. Den skulle nemlig matche en tykstegsbøf med stegte kartofler og jordbærsalsa. CDR havde stukket hovederne sammen med Retnemt, som stod for at sende en passende ret nem (get it) ret ud til os, som både havde sommer og sol i sig. (vigtig viden, ligegyldig info: Hvis du kigger i bunden af Ret Nemts hjemmeside, så kan du se en collage af en masse forskellige grøntsager og lignende. Det er mig som har lagt det sirligt op i cirka 35 graders varme sidste år. Jow jow).

Først var jeg ved at stå helt af ved tanken om jordbær og oksekød. Helt ærligt. Det var måske noget, som jeg havde lidt ved at forstå før. Men da det så kom til stykket, så var det ikke helt så ringe. Og specielt til vinen gjorde det sig glimrende, specielt fordi jordbærrene var forholdsvist syrlige og faste i konsistensen, så de bidrog faktisk med noget.. I salsaen skulle der også melon, men der måtte jeg trække grænsen. Det virkede fint uden og jeg skal hilse og sige fra Alfred, at melonen smagte rigtigt godt også. Den fik han nemlig.

Hvad er din sommervin?

Og hvor vil jeg så hen med hele den her svada? Jo. Selvom traditionen siger, at din rødvin skal være lige så varm som sommeraftenen og tung, som de skyer, som hænger over os hele tiden, så prøv noget nyt. Noget lettere. Og bare fordi du er varm og sveder på ryggen og under brysterne. Her taler jeg selvfølgeligt kun for mændene. Så er der ikke nogen grund til at din vin også skal være det. Så hvis du endeligt har fået lokket sådan en lidt for vinterlig tung vin indenfor, så server den i det mindste ikke for varm. Det gør det helt forfærdeligt.

Du kan læse mere om vin fra Rhone her

Blot for at gentage mig selv og forsikre mig om, at ingen bliver ført bag lyset, så er dette indlæg udgivet i samarbejde med Cotes Du Rhone, som har sendt mig vinene, maden står RetNemt for. Ord, tossede indspark, holninger og ideer er jeg dog heldigvis stadig selv herre over.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.