Dessert/ Frugt/ Selvgjort er velgjort/ Syltning - Konservering/ Sødt / desserter/ Tilbehør

Honningsyltede pærer.

8. september 2012

Jeg havde planlagt rigtigt mange små projekter til idag, og af en eller anden grund som dagen gik, så fik jeg startet op i endnu flere. Det er store sylte weekend.

Honningsyltede pærer.Da jeg var i Netto for at hente nogle enkelte ting og sager, løb jeg ind i disse pærer – De skulle i den store syltegryde. At de skulle have prædikatet “honningsyltede” var nok lidt held i uheld. Da jeg ikke havde nok sukker, rundede jeg op med honning.

Jeg er den der slikmund, som en gang i mellem får en afsindig lyst til en lille dessert, så er redningen her, enten sammen med creme fraiche eller en vanilieis. Dette er også grunden til at de er fyldt på små glas med tre halve i hver. Så man blot kan tage hul et enkelt, uden at være presset til at spise resten.

Hvad skal du bruge?

  • Honningsyltede pærer.9 pærer
  • 500g sukker.
  • 350g honning
  • 3 dl vand
  • 2 dl lagereddike
  • 3 stjerneanis
  • 1 citron (Delt i 8)
  • (atamon til skylning af glas)

 

Hvad gjorde jeg?

Honningsyltede pærer.Vand, eddike, honning, sukker og citron blev kogt op til en lage, mens jeg gjorde min pærer i stand. Jeg delte dem blot på midten og fjernede kernehuset. Så jeg ikke nogen grund til at skrælle dem. Da det var oppe og koge kom pærerne i. De skal ikke stødkoge, men lige så stille stå og simre indtil de er møre. Stik i dem på samme måde som du tester om kartoflerne er kogt nok.

I mellemtiden skolder du dine glas og skyller i atamon. Sætter dem til tørre med bunden op på et viskestykke.

Da pærerne var møre kom de på glas. Tre halve i hver. Jeg kogte lagen yderligere 5-7 minutter og så kom den henover pærerne i glassene. Glasset skal lukkes med det samme.

Honningsyltede pærer.

Honningsyltede pærer.

Honningsyltede pærer.

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.