Restemad / stop spild af mad/ Selvgjort er velgjort/ Teknik/ Tilbehør

Hjemmelavet smør – Overskud på frokostbordet.

17. december 2013

Nu er det jo ganske snart jul og vi skal sætte os i familien og vennernes gode selskab ved julefrokost bordet. Bliver det meget bedre. Helt ærligt, jeg er stor fan! Hvis det er dig som står for maden, så kan du vinde helt lette overskudspoints ved næsten ingen arbejde! Kærn din egen smør. Ja, det er noget nok de færreste begiver sig ud i, men sådan en gang hjemmelavet smør er meget nemmere end man lige regner med.

Mange har måske også oplevet at have ekstra fløde til at stå, som man ikke lige har noget at bruge til. Jeg har i hvert fald flere gange fået købt en fløde, som jeg havde regnet med at bruge, men så pludseligt, så var den ved at løbe. Her er hvad du gør, for at undgå madspild.

Det helt lækre er også, at du så også kan vælge at tilsætte den lidt anderledes smage. Jeg valgte fx at lave en smør med trøffelsmag den anden dag. Uhm uhm uhm! Har man noget grill-arrangement på vej, så tilføj lidt røget paprika og hvidløg eller lignende krydderier. Ja, valget er helt dit.

Jeg lavede min smør denne gang med en creme double – Som bare en lidt federe fløde. Virkeligt en god gang mejerikærlighed. Perfekt til både sommerens jordbær eller blot en syndig kop kaffe.

Hvad skal du bruge?

  • Fløde (nemt ikke?)
  • Salt

Hjemmelavet smør - Overskud på frokostbordet.

 

Og nu er det bare ud af landevejen. Pisk, pisk og pisk. Her vil jeg anbefale at du bruger et motoriseret værktøj af en art. En håndmikser virker ganske fint.

Pisk indtil at væsken begynder at skille fra. Her er du godt forbi stadiet som hedder flødeskum. Regn med 5-7 minutter i en kraftig maskine.

Hjemmelavet smør - Overskud på frokostbordet.

 

Nu skal du have resten af vallen ud. Du kan klemme den ud af smørret. Endnu nemmere, kom klumperne i viskestykke og pres igennem. Nu har du usaltet smør. Her valgte jeg at salte det. Jeg brugte en kniv til at arbejde saltet ind i. Pak smørret i enten bagepapir eller vita wrap. Værsågod, overskud.

TIP1 . Du får smør svarende til cirka halvdelen af den mængde fløde du bruger.

Tip2. Du kan også bruge creme fraiche 38% til smør.

Tip3. Vallen som er til overs efter du har kærnet dit smør er rigtigt godt til bagning.

Hjemmelavet smør - Overskud på frokostbordet.

 

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Heberhaber
    29. januar 2014 at 15:03

    Hej Thomas,

    Fedt site!

    Nu da du skriver,at fløden var ved at nå sin holdbarhed, hvor lang tid kan smøret så holde sig, før det bliver for gammelt?

    • Reply
      Thomas
      29. januar 2014 at 23:26

      Hej,
      Tak.
      Hvor lang tid det præcist kan holde sig, det tør jeg ikke sige. Men min fløde var en dag fra at løbe på datoen, og da jeg lidt tilfældigt fandt en rest af smørret en uge senere, var det stadig fint.
      Om det er fordi man i processen fjerner en del af vallen tør jeg ikke sige.

      Thomas

  • Reply
    Vibeke mogensen
    27. april 2016 at 10:57

    Skal prøves lyder lækker med hjemmelavet smør har en Thermomix det r bare en leg at lave på smør på Thermomixen
    Vibeke

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.