Hovedret/ Pasta og Ris/ Selvgjort er velgjort/ Slowfood

Hjemmelavet ravioli med svampe og ricotta.

30. januar 2014

Hvis jeg fra tid til anden får sendt konen i byen og der ikke er andre at forkæle end mig selv, så kan jeg godt gå og bare hygge med at lave noget mad. Bruge ret lang tid på at lave en enkelt lille ret til mig selv. Totalt ignorere at den faktisk bliver ganske kold mens jeg render og tager billeder af den. Det er ok.

Dette var selvfølgeligt ingen undtagelse da hun skulle til nytårskur med arbejdet. Jeg havde nogle champignon jeg skulle have brugt. Så tænkte at en gang ravioli ville lige tilpas lækkert for mig. Der er fyld til cirka det dobbelte pasta, så alternativ kan du lave portionen lidt mindre eller mere pasta. Alternativt kan du også vælge at lave cannelloni med dem, for så kan de trække lidt mere fyld.

Når jeg laver pasta selv, så plejer jeg at beregne et æg pr mand. Så hvis du skal lave til flere, ganger du jo bare op.

Hvad skal du bruge?

Hjemmelavet pasta

  • 1 stort æg
  • 120 gram mel (Jeg brugte tipo 00)
  • 1 spiseskefuld olivenolie

Fyld

  • 200g champignon (eller andre svampe)
  • 2 spiseskefulde ricotta
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili (sådan efter smag)
  • Lidt rosmarin.
  • Salt og peber

Herudover

  • 25g Smør
  • Parmesan
  • Lidt basilikum
  • 1 æg (til pensling)

Start i god tid med at lave pastadejen. Den har godt af at være minimum en times tid på køl og herefter være lidt udenfor køl for at temperere. Bland ingredienserne og ælt godt. Pak den i plastfilm før den ryger på køl.

Hjemmelavet ravioli med svampe og ricotta.

Nu blev det ligesom tid til at lave fyldet, som også gerne må køle lidt inden det skal pakkes i dej.

Rens dine champignon. Skær dem, hvidløg, chili og rosmarin i ganske fine små tern. Og du skal ikke lade dig skræmme af at de fylder lidt, når de er skåret i tern. De bliver til ganske lidt efter en tur på panden. Apropos pande. Det skal de faktisk nu. Steg svampe + det løse i en smule olie på panden. Krydr med salt og godt med peber. Steg det i nogle minutter.

Hjemmelavet ravioli med svampe og ricotta.

Bland nu med din ricotta. Smag lige for en god ordens skyld til med salt og peber igen. Skulle den mangle lidt syre kan du eventuelt give den en smule citronskal, som passer rigtigt godt til de andre smage.

Hjemmelavet ravioli med svampe og ricotta.

Nu er det vist tid til at forene dejen med fyldet.

Rul din dej cirka så tynd som det overhovedet er muligt. Det kan godt blive en smule trist, hvis pastaen er lidt for tyk, for den kommer jo til at ligge dobbelt. Jeg havde købt en åh så smart ravioli form. Tanken var meget god, men helt ærligt, du kunne lige så godt lave dem på bordet. Den var faktisk rimeligt ringe. Jeg endte med at måtte vende dem ud på bordet og skære dem ud. Så meget for gadgets. Den bliver helt sikkert aldrig brugt igen.

Nå, men rul så tyndt som muligt. En lille klat fyld på. Smør rundt om med pisket æg. Endnu en plade over. Tryk dem sammen. Skær ud.

Hjemmelavet ravioli med svampe og ricotta.

Tadaaa. Kog dem i rigeligt vand. De skal ikke have mere end 3-4 minutter.

I mellemtiden skal du brune smørret forsigtigt. Ikke så høj varme. Så du må egentlig gerne starte lidt før du begynder at koge pasta.

Hjemmelavet ravioli med svampe og ricotta.

Server med godt med brunet smør, basilikum blade og selvfølgeligt næsten syndige mængder parmesan.

Hjemmelavet ravioli med svampe og ricotta.

Hjemmelavet ravioli med svampe og ricotta.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Sarah
    31. oktober 2015 at 19:45

    Elsker dine tallerkener, hvor er de fra?

    • Reply
      Thomas
      4. november 2015 at 13:31

      Hej Sarah,
      Lige den her er fra Würtz. Lige den her model kan man vist ikke købe i butikkerne.

      Dog har Illum fået en masse fine ting fra ham.

      Thomas

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.