Grøntsager/ Klassiker/ Selvgjort er velgjort/ Tilbehør

Hasselbagte kartofler

21. august 2016

Altså, jeg ved godt at du er ved at fare i flint over, at der altså ikke er noget som hedder hasselbagte kartofler. Men ved du hvad, der er der nu. Så er der bare ikke lige nogen som siger det forkert. Ork ja, de fleste refererer selvfølgeligt til Hasselback kartofler, som stammer fra den Stockholmske restaurant af samme navn. Men dem her lavede jeg (muligvis) som en lille spøj. Mest fordi jeg ville smide dem på facebook for at se om nogen korreksede mig. Men så blev de samtidig også så gode, at det faktisk var en skam, hvis opskriften ikke blev delt.

Hvis du skal lave den klassiske, så skal du bare skrælle nogle kartofler, skære dem halvt igennem (ikke som jeg, helt, så man må bruge tandstikker til at holde dem sammen), pensel med klaret smør, drys med salt og peber. I ovnen. Så har du hasselback kartofler.

De her hasselbagte kartofler skulle gå til sådan en ypperlig retromiddag med både grønne bønner, bøf og bejnæse. Nåh ja, bare lavet med ualmindeligt gode råvarer. Hasselbagte kartofler

Hasselbagte kartofler

Author: Thomas

Ingredients

  • 6-7 større nye kartofler
  • 25 g smør
  • 50 g hasselnødder
  • 3 kviste estragon
  • Salt og peber.

Instructions

  • Skrab kartoflerne (og når du har de kedelige vinterkartofler, skræl), skær FORSIGTIGT riller i dem.
  • I en minihakker eller lignende kommes nødder og estragon, som blitzes fint. Tilsæt smør, salt og peber. Der må godt være lidt klumper stykker tilbage.
  • Fordel hasselnøddesmørret på kartoflerne.
  • Bag ved 210 grader i cirka en time. Tager nødderne formeget farve, så dæk dem til med staniol.
Prøvet denne opskrift?Mention @Madetmere eller tag #madetmere!

Hasselbagte kartofler

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Palle Lindequist Dittmer
    21. august 2016 at 10:48

    Måske ville du lave dem som en spøg – uanset – skal de prøves. Ser spændende ud.

    • Reply
      Thomas
      21. august 2016 at 22:59

      Man kan jo altid passe urten i crusten til det man får til. Med bearnaise var der jo ikke meget andet for mig end estragon.

  • Reply
    Pernille
    21. august 2016 at 20:48

    Puha, mit blodtryk kan ikke tåle den slags spøg 😉 Lækre ser de dog ud 🙂

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.