Fisk og skaldyr/ Forret/ Grill/ Selvgjort er velgjort/ Weekendmad

Grillet jomfruhummer – Gremolata style.

25. maj 2013

Nu er vi hjemme i Danmark igen. Vi ankom meget sent igår aftes, så dagen i dag bliver bare brugt på udpakning af mine 10kg souvenirs fra Spanien. Det meste af køkken og mad karakter. I en lille pause vil jeg lige hurtigt dele den fantastiske lille ting, som vi lavede den sidste dag dernede. Gremolataen er helt fantastisk til skaldyr, så du kan selvfølgeligt udskifte disse jomfruhummer med rejer eller måske en kammusling.

Ingredienserne er simple, smagen stor. Der er nu ikke noget som en grillet jomfruhummer. En skam de skal være så dyre.

Hvis det bare er en lille forret, så regn med 2-3 hele jomfruhummer pr. mand. Selvfølgeligt alt efter størrelse på dem der skal spise dem og hummeren. De må godt have en hvis størrelse, hvis de skal flækkes, ellers tror jeg det er for nemt at overtilberede dem og de bliver næsten væk i munden. Ja, og det er stadig hummeren jeg taler om.

Til gremolataen har jeg blot skrevet det blandingsforhold jeg brugte. Man skal være lidt opmærksom på at der ikke kommer for meget hvidløg i, da det tager hele showet fra hummerens fine smag.

Hvad skal du bruge:

  • Jomfruhummer
  • Citronskal 1,5 citron, saften fra en halv. 
  • 1 lille håndfuld Persille
  • 1 fed hvidløg
  • Salt,
  • Peber
  • 1 spiseskefuld Oliven olie.
  • Grønne asparges

Grillet jomfruhummer - Gremolata style.

Grillet jomfruhummer - Gremolata style.

 

Hak persillen fint. Riv skallen af citronerne. Sørg for kun at få det gule med, den hvide hinde er bitter. Hak hvidløg. Mix med olie, citronsaft, salt og peber.

Grillet jomfruhummer - Gremolata style.

 

Flæk dine hummer. Skulle der sidde lidt tarm, så få den fjernet. Eventuelt kan du nøjes med at servere halerne og gemmer resten til en hummerbisque.

 

Grillet jomfruhummer - Gremolata style.

 

Din grill skal rigtigt være i stødet når hummerne kommer på. Giv dem kortere tid end man lige forventer. 30 sekunder er nok. Ellers bliver hummeren træls.

Grillet jomfruhummer - Gremolata style.

Grillet jomfruhummer - Gremolata style.

 

Kom lidt gremolata på og server med brød og en grillet asparges. Det gør sig ekstra godt med lidt bobler i glasset.

Grillet jomfruhummer - Gremolata style.

 

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Anne Stange
    26. maj 2013 at 10:26

    Det ser jo fuldstændigt vidunderligt ud, jeg kunne spise en portion lige NU selv om maven er fuld af skyr og bær og morgente.

    Men nu ved jeg så til gengæld godt, hvad vi skal spise næste gang der falder jomfruhummere i vores turban…

    • Reply
      Thomas
      27. maj 2013 at 17:13

      Tusind tak.

      Jeg glæder mig også allerede til at kunne lave dem igen. Jeg overvejer også at prøve med kammuslinger, det tror jeg kunne blive godt.

      Thomas

  • Reply
    Madbloggernes bedste grillopskrifter | Gastromand.dk
    8. juni 2013 at 12:00

    […] Grillet jomfruhummer – gremolata style! | Madetmere […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.