g

grill kylling danois – rotisseriekylling med et twist.

Reklame – udgivet i samarbejde med Char-broil.

En sommerbebuder er jo de der dejlige rabarber. Og for første gang har vi dem i haven hele sæsonen. De fulgte ligesom med huset. Og hvad er bedre end at kombinere dem med kylling? Og agurksalat? Nye kartofler. Så er vi jo ude i en regulær kylling danois. Der er kyllingen dog ofte grydestegt. Det er rigtigt godt. Lidt upraktisk, hvis du skal lave til rigtigt mange dog.

Idag røg den på grillen i stedet for. Og det blev med et helt grillet twist. Kartoflerne fik lov til at hygge sig under kyllingen, så der dryppede den lifligste kyllingefedt ned over dem. De skulle samtidig have lige så lang tid som kyllingen, så det perfekt. Jeg valgte også at grille en agurk, for så at skære den i mindre stykker og marinere i citron og dild. Det var som alternativ til den klassiske agurksalat. Rabarberkompotten blev erstattet af en chutney i stedet. Det tager ikke meget længere tid at lave end kompotten. Forskellen er krydderierne og så en smule eddike. Jeg kom resten af mit chutney på et skoldet glas og så holder det sig fint til både curries og ost. I mit hoved hører der også en mormorsalat til sådan en danois. Det blev dog her bare til en feldsalat vendt med lidt rå grønne asparges, skalotteløg og pinjekerner (olie og eddike).

Det var et dejligt sommerligt pust til retten. Hvis du vil lave den mere traditionelt, så kan du bruge denne opskrift. Der er der ikke byttet meget om på noget som helst. Ret meget lige efter bogen.

Det kan være du synes at kyllingen ser sjov ud, da den ikke er bundet helt normalt op. Det er faktisk med vilje – da jeg så et program for noget tid siden, hvor de gjorde noget lignende med kyllingen. Ideen er faktisk, at når du strækker lårene ud, så kan du samtidig også nemmere stege kyllingen ensartet. Det er jo altid ved lårene, at kyllingen skal have længst tid og så risikerer du, at brystet bliver knastørt.  Det er nok ikke en kokkeskole-snøring til guldmedalje, men det virker efter hensigten. Så hvis du hverken har truckkørekort eller er 100meter mester i at snørre kyllinger, så skal du ikke være bange for at kaste dig ud i det. reelt set handler det blot om at få trykket benene ned og bundet dem fast der. Så kan du efterfølgende snøre benene sammen og binde vingerne ind til kroppen. Ellers kan de godt have tendens til at flagre lidt, når den er stegt.

Lige i dette indlæg vil der nok være mere fokus på tilbehør end selve kyllingen. Jeg fyldte den med persille, krydrede godt og bandt til. Så røg den på grillen. Jeg havde købt en lilleputkylling på bare 1200 gram, så den skulle kun have 60 minutter for at blive mør. De første cirka 50 minutter med bakken under og cirka 175-180ish grader. Derefter rykkede jeg bakken med kartofler væk under den og gav den det sidst med lidt højere varme, så alt skindet på kyllingen blev helt sprødt. Så trak den 10 minutter før den blev skæret i mindre stykker. Er din kylling større, så giv den lige 10-15 minutter ekstra.

Det er jo det fede ved et rotisserie. Så kører den helt af sig selv. Jeg vil sige, at var jeg ikke så heldig at have sådan en fætter, så ville jeg nok have butterflied kyllingen, da det så er en glimrende måde at få den stegt ensartet.

(Bare lige for god ordens skyld, så skal det nævnes, at det ikke er sådan et rigtigt sponseret indlæg. Det var bare hvis folk skulle få øje på et Char-broil mærke eller spørge ind til det, så hellere være dækket ind, nu hvor jeg samarbejder med dem).


5.0 from 1 reviews
grill kylling danois - rotisseriekylling med et twist.
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
 
Giver: 4 personer
Ingredienser
  • 1 kylling
  • 2 håndfulde kruspersille
  • 800g kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
rabarberchutney
  • 500g rabarber
  • 100g sukker
  • 1dl lagereddike
  • 1 spsk sennepsfrø
  • 2 stjerneanis
  • 4 laurbærblade
  • 20 peberkorn
  • 0,5 tsk hele korianderfrø
  • 3 kryddernelliker
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 "tommel" ingefær
  • 1 chili
  • Evt en smule maizena
Marineret grillet agurk
  • 1 agurk
  • 1 citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk finthakket dild
Grøn salat
  • 3 håndfulde feldsalat
  • 1 skalotteløg
  • 3 grønne asparges
  • 2 spsk ristede pinjekerner
  • Olivenolie, citronsaft, salt og peber.
Sådan gør du
  1. Krydder kyllingen grundigt indvendigt med salt og peber. Fyld kyllingen med kruspersille og snør den efter bedste evne. (Som du kan se, kræver det ikke mange bondage evner)
  2. Sæt kyllingen på spydet og grill cirka 60 minutter ved indirekte varme. Herefter 10-15 ved direkte.
  3. Lad den trække 10 minutter før den deles i mindre stykker.
  4. Samtidig med kyllingen klargøres, skrubbes kartoflerne og vendes med olie, salt og peber.
  5. Sæt kartoflerne under kyllingen hele turen.
Rabarber chutney
  1. Rens rabarber og skær dem i mindre stykker.
  2. Svits tern af skalotteløgene, ingefær og hvidløgi en smule olie. Tilsæt krydderierne og steg til "du kan dufte dem".
  3. Kom sukker og vand på og kog det godt igennem.Tilsæt halvdelen af rabarberne og lad det koge cirka 15 minutter til de er kogt godt ud. Kom de sidste ved og simmer to minutter. De skal blot mørne let.
  4. Smag til med ekstra eddike og sukker afhængig af hvor sur du gerne vil have den.
  5. Hvis du synes den er for tynd, kan du jævne den en smule med lidt maizena rørt ud i koldt vand. Husk den så skal koges igennem efter det er tilsat, for der ikke er smag af stivelse tilbage.
Agurksalat'ish
  1. flæk agurken og grill den godt på begge sider.
  2. Skær i mindre stykker/skiver og vend med dild, salt, peber, citronsaft og skal og til sidst olivenolie. Lad det gerne trække et kvarters tid minimum
Salat
  1. Arranger salaten i bunden af en skål eller et fad. Kom herpå finthakket skalotteløg og asparges.
  2. Top med pinjekerner, olivenolie, citronsaft, salt og peber.
  3. Feldsalat er ret skrøbelig, så vend med at dresse den til sidste øjeblik.

 

 

 

  1. Karen Monies says:

    Tak for lækker inspiration! Vi har også købt en charbroil grill magen til din model og med rotisserie så det skal jeg også have afprøvet. Igår stegte vi to ribeyes fra Føtex og de blev helt fantastiske! Vi er aldrig lykkedes med grillmad der smagte af så meget og vi havde kun krydret med salt og peber!!? Jeg håber virkelig at denne sommer giver os masser af grillvejr! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: